Sjokkforslag: - Et kupp

Søndag kveld bekreftet tolv klubber at de vil starte en superliga. De får slakt.

Publisert
Sist oppdatert

AC Milan, Arsenal, Atlético, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham var klubbene som opplyste i en pressemelding at de hadde signert en avtale om å bli med i den i nye ligaen søndag kveld.

Det vekker reaksjoner:

- Spark dem ut

Daily Mails Martin Samuel svært kritisk, og kommer med et kontroversielt forslag for å «vise klubbene at de tar feil.»

- Det er en plastikk-turnering med plastikk-klubber. En liga ingen andre kan komme inn er i bunn og grunn et kupp. Jeg håper at de blir straffet. De burde bli kastet ut av UEFA-turneringene og de respektive ligaene i år, så kan de forhandle på egen hånd, skriver Samuel.

Han fortsetter:

- Det handler bare om penger. Og se på Arsenal. De tror de er så mye bedre enn West Ham, Leeds og Aston VIlla. De liker bare ikke å vise det på banen …

Planene fordømmes av både UEFA og FIFA.

- De involverte klubbene blir utelukket fra å spille i enhver annen turnering på nasjonalt, europeisk og verdensplannivå. Spillerne kan også bli nektet å spille landskamper for landet sitt skriver UEFA i en uttalelse.

Bayern München var en del av klubbene da forslaget om en superliga ble lagt på bordet i 2018, men verken de eller Borussia Dortmund står på lista over klubber nå.

I januar tok Karl-Heinz Rummenigge et oppgjør med forslaget og sa det kunne skade internasjonal fotball.

ARSENAL-SPARK: Martin Samuel langer ut mot Arsenal. Foto: NTB
ARSENAL-SPARK: Martin Samuel langer ut mot Arsenal. Foto: NTB Vis mer

- Grådighet

Manchester United-legende Sir Alex Ferguson har også kommet med sin dom over den nye ligaen. Han sammenlikner det å delta i europacupen som å klatre Mount Everest for små klubber, og forteller om erfaringene han fikk som spiller for Dunfermline på 60-tallet og trener for Aberdeen.

- Det er et skritt bort fra 70 år med europeisk klubbfotball, sier Ferguson til Reuters.

Ferguson-elev Gary Neville, som nå jobber som ekspert for Sky Sports, går mye hardere ut:

- Det er ren grådighet. Eierne av disse klubbene er bedragere, de har ikke noe med fotball i dette landet å gjøre. Jeg har vært Manchester United-fan i 40 år, men jeg blir kvalm nå. Jeg er mest forferdet over Manchester United og Liverpool, sier han.

V Sports Jan Åge Fjørtoft kaller den nye superligaen «et angrep på fotballen vi elsker ». Se videoen her:

Taus Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ble også spurt om oppstarten etter gårsdagens 3-1 seier over Burnley.

Nordmannen uttalte at han bare hadde sett spekulasjonene søndag, og derfor ikke kunne kommentere:

- Jeg kan ikke si så mye. Jeg har fokusert på kampen i dag. Jeg må sette meg ned og se hva dette er. Klubben vil nok kommentere det seinere, fortalte han til Sky Sports.

- Bekymret det deg at det kan være slutten for klubbene i Premier League og at spillerne ikke får spille landslagskamper lenger?

- Jeg kjenner ikke til detaljene. Jeg må finne ut av det, fortsatte Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer