Sjokkforslag

Russlands president Vladimir Putin kommer med et oppsiktsvekkende forslag under et Shanghai Cooperation Organization-møte i Usbekistan.

FORSTÅR BEKYMRINGENE: Under Shanghaigruppens toppmøte sier Putin til Kinas leder Xi Jinping at de forstår deres bekymringer knyttet til Ukraina. 15. september 2022. Video: AP / Reuters. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reuters skriver at Putin vil at landene som er medlem (Russland, Kina, India, Kasakhstan, Kirgisistan, Pakistan, Tadsjikistan og Usbekistan) bør vurdere å lage sitt eget, store sportsmesterskap.

Det kommer ikke fram hva Putin legger i et «stort» mesterskap, men det er naturlig å tenke at det skal være en direkte konkurrent til EM, VM og OL.

- Det er gode muligheter for å intensivere vårt samarbeid i sportens verden, hvor målet er at vi skal avholde et stort mesterskap. En måte å løse det på er at vi lager vårt eget sportsforbund, sier Putin på møtet, gjengitt hos Reuters.

Russland sliter fortsatt med å delta i mange internasjonale mesterskap på grunn av landets dopingskandaler og krigføring, og har enten konkurrert som nøytrale utøvere eller blitt utestengt fra både sommer-OL, vinter-OL og friidretts-VM de siste åra.

- Vi ser for oss å arrangere et sommermesterskap i 2024 og et vintermesterskap i 2026, sier Belarus-president Aleksandr Lukasjenko.

Det er for ordens skyld de samme åra som sommer-OL i Paris og vinter-OL i Italia skal arrangeres, og kan fort bli en direkte konkurrent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer