Håndball-VM

Sjokkgrep: - Et brak

Overrumplet tyskerne: - Han kjører sitt eget show.

SLO TIL: Sander Øverjordet i aksjon mot Tyskland. Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
SLO TIL: Sander Øverjordet i aksjon mot Tyskland. Foto: AP Photo/Piotr Hawalej Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Norge er klare for kvartfinale mot Spania etter seks strake VM-seire. Den siste i en thriller mot et sterkt Tyskland-lag.

Sander Øverjordet har vært ute av kamptroppen i flere VM-oppgjør, ellers har han stort sett blitt sittende på benken for Norge under mesterskapet i Polen.

- Et brak

Mot Tyskland var han inne i kamptroppen igjen. Landslagssjef Jonas Wille forklarte timer før kampen at det var fordi han ville ha Øverjordet som en spesialist i spill sju mot seks.

Det var også derfor playmakeren kom på banen, men Wille skrotet raskt de planene og lot Øverjordet stå på banen mot et tysk forsvar som spilte mer offensivt. Ikke helt ulikt det som venter i kvartfinalemotstander Spania.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

26-åringen, som fikk sitt landslagsgjennombrudd i fjorårets EM, kom inn fra benken i første omgang. Han laget kjapt tre scoringer som han skapte nærmest på egen hånd.

Foruten Tysklands offensive ess, Juri Knorr, var Øverjordet den som utnyttet sjansene best framover i banen.

- Han kjører litt sitt eget show. Det er litt troll ut av eske. Øverjordet kommer inn i VM med et brak, roste Ole Erevik i Viaplays studio i pausen.

- Fryktløs

- At han er så fryktløs mot en så god motstander var kjempegøy å se, sier landslagssjef Wille, som hadde et fokus på å bruke hele troppen og ikke la sentrale spillere få stor slitasje før kvartfinalen.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

Han har rullert på Øverjordet og unge Tobias Grøndahl på den siste plassen i kamptroppen.

Etter gode prestasjoner fra begge de siste kampene er Wille klar på at de er aktuelle spillere også mot den beste motstanden i sluttrundene.

- Det var kjempegøy. Vi vet hva rollen vår i laget er. Når man først får sjansen må man gripe den, sier Øverjordet.

Han var fornøyd med innhoppet i første omgang. Likevel satt han på benken fra start etter pause. På slutten ble han kastet innpå igjen, men det ble kortvarig.

- Jeg skulle gjerne gjort det litt hvassere i andre omgang. Man prøver bare. Går det ikke så skifter man ut. Det er sånn det er, og vi vet det, forklarer Kolding-spilleren til Dagbladet.

Tirsdag flyr det norske laget fra Katowice til Gdansk lenger nord i Polen. Der skal de onsdag spille kvartfinale mot Spania.

Om Norge går videre til semifinale venter vinneren av Danmark mot Ungarn. Om Sverige vinner sin kvartfinale mot Egypt, spilles den eventuelle semifinalen også i Gdansk.

Om svenskene derimot ryker, skal Norge til Stockholm, mens Egypt møter vinneren av Frankrike og Tyskland i den polske feriebyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer