Hopp:

Sjokkhopp av 13-åring

- Jeg tenker at jenta er klin gæren, sier hopptrener Line Jahr.

MONSTERHOPP: 13 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen gikk opp på den høyeste avsatsen i Midtstubakken i Holmenkollen. Etter et utrolig svev landet hun på imponerende 114 meter. Video: Steinar Midtskogen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingvild Synnøve Midtskogen - som er 13 år - vekker oppsikt med et skihopp i Midtstubakken i Holmenkollen denne helga.

Den offisielle bakkerekorden er på 111,5 meter - satt av både Gregor Schlierenzauer i 2011 og Jarl Magnus Riiber i 2015.

Lørdag klinket Midtskogen til med et hopp på 114 meter. Hoppet ble gjort fra øverste avsats under trening. Det blir derfor ikke registrert som bakkerekord, men viser en ung hopper med ekstreme egenskaper.

- Jeg tenker at jenta er klin gæren, sier Line Jahr til Dagbladet. Hun er trener for «Prosjekt 2026», som skal få fram talenter til OL om fem år.

- Morsomt! Jeg skjønte at det ville bli langt, forteller 13-åringen til Dagbladet.

STORTALENT: Ingvild Synnøve Midtskogen. Foto: Privat
STORTALENT: Ingvild Synnøve Midtskogen. Foto: Privat Vis mer

Pappa Steinar Midtskogen filmet sjokkhoppet (se øverst i saken).

- Hun hoppet fra bom 26 under treninga og landet på 96 meter. Så bestemte hun seg for å gå opp 18 avsatser og gjøre dette ene hoppet med toppfart, forteller han.

Resultatet var at hun skjøt ut fra hoppkanten og landet på 114 meter.

Forhistorien til monsterhoppet er spektakulær. Det var i forrige uke at Jahr hadde med seg seks hoppere på samling i «Prosjekt 2026». Midtskogen hopper for Idrettslaget Try og Kollenhopp og går på idrettsungdomsskolen Wang Ung i Oslo.

- Ingvild var med på samlingen. Da maste hun om å få hoppe med større fart. Hun hoppet rundt 100 meter, men fikk ikke lov til å ta større fart, forteller Jahr.

IMPONERT: Trener Line Jahr. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
IMPONERT: Trener Line Jahr. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Da samlingen var over - og jeg ikke lenger var der - gikk hun opp og tok kjempestor fart. Da hoppet hun bakken ned. Hun er litt spinnvill, sier treneren.

- Hvilket talent ser du i henne?

- Jeg har aldri sett en utøver - uansett kjønn - som er så vågal, eller så tøff, som hun er. Hun har hatt noen knall og fall, men det har ikke påvirket henne i det hele tatt. Hun er en skikkelig uredd utøver.

UREDD: Ingvild Synnøve Midtskogen satser alt på å bli best mulig i hoppbakken. Foto: Privat
UREDD: Ingvild Synnøve Midtskogen satser alt på å bli best mulig i hoppbakken. Foto: Privat Vis mer

Ingvild Synnøve Midtskogen forteller at hun hoppet rundt ti hopp lørdag. Det var i det tredje siste hoppet at hun dunket til.

- Jeg hadde ingen problemer med å stå, forteller jenta som begynte å hoppe som åtteåring.

Trener Jahr forteller at hun oppdaget hoppet på Facebook i ettertid.

- Det er et kult hopp, det er ikke det. Men jeg er opptatt av at jenta skal holde seg skadefri. Det er noe Ingvild må tenke litt på. Og det har hun lovet meg, sier Jahr om stortalentet.

Maren Lundby er blant de mange som har gitt hoppet applaus på sosiale medier.

Hva blir det neste?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer