Sjokkmelding fra engelsk avis: - Ferguson returnerer til Manchester United hvis van Gaal sparkes

Kan returnere til Old Trafford for å hjelpe Ryan Giggs.

PÅ VEI TILBAKE? Sir Alex Ferguson kan komme til å returnere til Manchester United. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARF
PÅ VEI TILBAKE? Sir Alex Ferguson kan komme til å returnere til Manchester United. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson er Manchester Uniteds største legende. Statuen utenfor Old Trafford gir en sterk indikasjon på hans utrolige managerbragd.

Han gjorde de «røde djevlene» til Englands mestvinnende lag gjennom tidene og verdens beste lag i flere perioder, eksemplifisert gjennom to Champions League-titler.

Skottens prestasjoner med Manchester United var også en viktig årsak til at Premier League var rangert som verdens beste liga i en årrekke.

Kollapsen Da 74-åringen trakk seg etter 27 eventyrlige år som Manchester United-manager etter seriegullet i 2013, gikk det fullstendig galt for den engelske storklubben.

Det ble også starten på en stor kollektiv engelsk nedtur. Etter Fergusons abdisering har Premier League gått fra å være best til tredje best på den europeiske klubbrankingen.

Nå er England også i ferd med å bli tatt igjen av Italia på rankingen, slik at fotballgiganten kan miste en Champions League-plass.

Vil hjelpe Giggs Ferguson har sett den engelske kollapsen utenfra og kan nå komme til å returnere til Old Trafford, først og fremst for å bidra til å gjenreise Manchester United, som igjen vil gagne engelsk fotball i et internasjonalt perspektiv.

Ifølge Sunday People kommer Ferguson til å returnere til Manchester United hvis Louis van Gaal får sparken og Ryan Giggs overtar managerrollen.

Ferguson vil da gjerne hjelpe Giggs, som var en av hans favorittelever i klubbens storhetstid, i håp om å få storklubben på rett kjøl igjen.

- Rådgiver Skotten kommer imidlertid ikke til å sitte på benken og være aktiv i kampledelsen, men kan likevel bli en viktig støttespiller for Giggs, om waliseren overtar for van Gaal.

Det er ikke helt ulikt det trenerlegenden Nils Arne Eggen gjorde i Rosenborg da trønderne var inne i en blindgate.

HARDT PRESSET: Louis van Gaal er hardt presset som Manchester United-manager. Assistent Ryan Giggs kan komme til å overta managerjobben om nederlenderen får sparken. I så fall vil waliseren få hjelp fra Alex Ferguson.
Action Images via Reuters / Carl Recine
HARDT PRESSET: Louis van Gaal er hardt presset som Manchester United-manager. Assistent Ryan Giggs kan komme til å overta managerjobben om nederlenderen får sparken. I så fall vil waliseren få hjelp fra Alex Ferguson. Action Images via Reuters / Carl Recine Vis mer

Trolig vil Ferguson innta en rådgiverrolle litt bak kulissene, men forsøke å ha en instrumentell påvirking på Giggs som kan gi waliseren en drømmestart som manager.

Det forutsetter imidlertid at van Gaal får sparken. Det kan muligens skje om Manchester United taper mot erkerivalen i Liverpool i dag. Kampen spilles på Anfield og starter kl. 15.05 senere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer