Håndball-VM

Sjokkminutter reddet Norge

Alarmklokkene ringte - men ti elleville minutter reddet Norge.

DRAMA: Norges Kevin Gulliksen jubler for scoring mot Nederland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DRAMA: Norges Kevin Gulliksen jubler for scoring mot Nederland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Nederland - Norge 26-27 (17-13)

KRAKÓW/OSLO (Dagbladet): Norge var klare favoritter, men ble rystet av Nederland i siste gruppespillskamp.

Til pause ledet nederlenderne med fire mål. Så giret Norge opp samtidig som Nederland kollapset totalt.

På ti minutter var ledelsen spist opp. Sluttminuttene ble dramatiske, men de norske håndballgutta rodde seieren i land.

Norge er dermed videre som gruppevinnere og tar fire poeng med seg til hovedrunden. Der venter Tyskland, Serbia og Qatar.

- Nederland spiller rundt oss i starten av kampen. Vi får en veldig tøff start. De spiller veldig bra, men vi får snudd det. 2.omgangen er veldig sterk, sier Torbjørn Bergerud til Dagbladet.

Trener Jonas Wille legger til:

- Det er veldig deilig når man vinner en sånn kamp. Det så dårlig ut i starten. Vi forsøkte og forsøkte å finne defensivt trygghet, og måtte til slutt stå med noe vi ikke har trent på, forklarer han til Viaplay.

De norske spillerne fikk hard medfart av motstanderne underveis i oppgjøret. Abelvik Rød tok telling etter at han ble behandlet som smør og skvitset i en Nederlandsk sandwich mot slutten av den første omgangen:

- Det er sånn det er. De spiller sånn. De spiller agressiv. De får også lov å gjøre det i dag, selv om de får noen 2-minuttere. Vi greier ikke straffe dem i overtallsituasjonene. I andre omgang greier vi å stå imot det bedre, sier han til Dagbladet.

Sluggeren ble benket i en periode i oppgjøret, og han var irritert over egen innsats:

- Jeg er alltid forbanna når jeg ikke har like gode dager som tidligere, men jeg syns Jonas tar det bra og gir meg muligheten til å rette det opp igjen. Det viktigste er at vi vinner, forklarer Rød.

TAKE AWAY: Magnus Abelvik Rød stoppes ureglementert i VM-kampen i håndball for herrer mellom Nederland og Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TAKE AWAY: Magnus Abelvik Rød stoppes ureglementert i VM-kampen i håndball for herrer mellom Nederland og Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Slaktet

Nederlands 173 centimeter lange playmaker Luc Steins holdt lekestue med Norge i Tauron Arena før pause.

Trener Jonas Wille prøvde desperat forskjellige forsvarsløsninger for å stoppe den kvikke stjernespilleren, men uten hell.

VÅGALT: Tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen er ikke redd for å by på seg selv, og akkurat det er de norske håndballgutta helt enig i. Video: Espen Lie Hansen / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

På stillingen 15-9 til Nederland tok Wille Norges andre time out bare sekunder etter at Viaplay-kommentator Daniel Høglund ropte alarmklokkene ringer.

- Det sier noe om alvoret i situasjonen, kommenterte han.

- Det er ganske enkelt for dårlig. Det virket som de norske spillerne ikke var klare for oppgaven, kritiserte Viaplay-ekspert Joacim Boldsen i pausen.

Det endret seg derimot etter pause, hvor Norge hevet seg, selv om de måtte kjempe hele veien inn til slutten.

- Vi visste det ville bli den hardeste kampen så langt, men vi hadde ikke sett for oss det skulle være så jevnt mot slutten, kommenterte Viaplays Daniel Høglund.

PS. Norge starter hovedrunden i håndball-VM mot Serbia før Qatar og Tyskland venter, skriver NTB. Første kamp spilles torsdag, de to neste lørdag og mandag. Den antatte gruppefinalen mot tyskerne kommer til slutt for Norge. Avkasttidspunkter blir trolig offentliggjort onsdag.

HÅNDBALL-VM: Gruppe F
Norge330098-746
Nederland320189-704
Argentina310275-872
Nord-Makedonia300377-1080

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer