LEGGER OPP?: Skistjernene møtte pressen i forbindelse med åpningen av langrennssesongen. Der var blant annet et åpenhjertig Northug som Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Petter Northug åpner for å legge opp

Sjokknyhet fra Northug: - Kan være over før jul

Petter Northug ser ikke lyst på framtida.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Petter Northug har lenge vært Norges største skistjerne, men de siste åra er det lite som har fungert for profilen. Trønderen har vist sviktende form, og de store resultatene har uteblitt.

Northug har slitt med sykdom, og treningen som tidligere sendte han til toppen av resultatlistene har ikke gitt samme effekt. I dag kom han med nyheten som vil sjokkere store deler av landets befolkning. Langrennsløperen åpner for å gi seg som langrennsløper om ikke ting snart begynner å fungere igjen.

- Hvis jeg ikke tåler trening nå, så kan det være over allerede før jul. Da har jeg gått i den samme fella flere ganger, og da er det ikke noe vits å fortsette lenger, sa Northug til et samlet pressekorps på Beitostølen i dag.

- Du er redd for at kroppen har fått en smell som gjør at du ikke kan fortsette karrieren?

- Jeg har fått smeller de to siste åra som har gjort at karrieren kan bli kortere. Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal gjøre etter karrieren.

- Hvordan er det?

- Det er både og. Jeg kommer til å savne konkurranser. Det blir kjedelig at det forsvinner fra livet, fortalte han.

- Jeg er seriøs

Northug er kjent for å være en spøkefugl og som sier ting med glimt i øyet, men denne gangen var det et alvor over skistjernas utsagn.

- Jeg er seriøs. Formen er historisk dårlig, sier han med steinansikt til de frammøtte journalistene.

Northug er et navn de fleste forbinder med den ypperste verdenseliten, men den nåværende FIS-rankingen gir et helt annen bilde i dag. 32-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 318 i verden, langt bak utøvere han tidligere pleide å leke med.

- Det stemmer nok bra, sier Northug om plasseringen målt opp mot hans egen form.

- Det er deprimerende

Northug viste fin progresjon i slutten av juni, og var fornøyd med tingenes tilstand. Løperen hadde troa på den kommende sesongen og følte han trente riktig når han var i høyden. Så møtte han plutselig veggen.

- Det er deprimerende. Så kommer jeg aldri ordentlig i gang igjen. Det er det som er mest deprimerende, at det ikke fungerer på trening.

- Hvordan takler du nedturen?

- Jeg har ikke noen problemer med det. Du vil møte det i løpet av karrieren. jeg har opplevd så mye at jeg ikke kan klage på at det er butter litt.