Sjokkovergang for Bente Nordby

Bente Nordby (26) bytter klubb i den amerikanske proffligaen. Selv visste hun ingenting om det overraskende byttet.

- Akkurat nå er jeg drittlei. Jeg visste ingenting på forhånd, og det kom som et sjokk på alle. Spillerne begynte å grine da de fikk vite om det, sier Nordby til toppserien.com.

Natt til mandag (norsk tid) fikk den norske landslagsmålvakten beskjed om at hun skulle bytte klubb. Den norske landslagsmålvakten og lagvenninne Wen Lirong går fra Carolina Courage til San Diego Spirit, mens den svenske duoen Ulrika Karlsson og Kristin Bengtsson (tidligere Athene Moss) går motsatt vei.

Dermed tar Nordby farvel med sin norske lagvenninne Hege Riise og reiser til vestkysten.

Helt uforberedt

- Jeg trodde ikke dette gikk an, og er overhodet ikke forberedt på å flytte. Jeg trives utmerket her jeg er nå, sier Nordby.

Dette er den første overgangen i den amerikanske proffligaens historie. I en pressemelding sier Carolina Courage-president Jerome Ramsey følgende:

- Det er aldri lett å sende fra seg idrettsutøvere i verdensklasse, men Carolina Courage er forpliktet til å sette sammen et vinnerlag på banen. Vi føler at denne byttehandelen vil hjelpe oss til å gjøre det.

Nordby kom rett fra EM-sluttspill til seriekamp lørdag. Hun har stått samtlige kamper for Courage, men nå venter nye oppgaver i San Diego Spirit. Allerede fredag kan hun debutere mot Philadelphia, og søndag møter hun nettopp Carolina Courage.

- Jeg er veldig frustrert, og akkurat nå er jeg drittlei. Men jeg får ta opp hansken og gjøre mitt beste. Det er heldigvis bare fire uker igjen av sesongen, sier Nordby.

(NTB)

<B>REISER:</B> Bente Nordby bytter klubb fra Carolina Courage til San Diego Spirit.