Sjokkpåstand: - Ikke tilfeldig

Hele 12 slovenske spillere ble matforgiftet før skjebnekampen mot Egypt søndag. Nå langer slovenerne ut mot de egyptiske arrangørene.

LANGER UT: Det slovenske forbundet kommer med en sjokkpåstand mot arrangørene. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP
LANGER UT: Det slovenske forbundet kommer med en sjokkpåstand mot arrangørene. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP Vis mer
Publisert

På sin egen hjemmeside beskriver forbundet at flere spillere skrek i smerte kort tid før den avgjørende kampen søndag.

I samme melding langer forbundet ut mot arrangørene.

- Det her er ikke tilfeldig. I 11 dager var det ingenting, men da vi så skulle møte Egypt, ble 12 spillere plutselig syke, sier Uros Mohoric, direktør for det slovenske laget, til danske TV 2 Sport.

Det endte med at laget måtte stille med en redusert tropp til skjebnekampen som endte 25-25. Det resulterte i at Slovenia røk ut.

- Dette demonstrerer den vage organiseringen av mesterskapet, sier generalsekretær Goran Cvijic i forbundet.

- Uflaks

Under mesterskapet i Egypt har flere lag slitt med magetrøbbel. Blant annet Danmark og Sverige har blitt satt ut av spill.

Også de norske spillerne fikk kjenne på mageproblemer i begynnelsen av mesterskapet. Men Norges landslagssjef, Christian Berge, har ikke tenkt i de samme baner som slovenerne.

- Vi har vært gjennom det med magetrøbbel og jeg velger hvertfall å tenke at det er tilfeldig at det skjer. Vi har hatt litt uflaks i starten, nå har andre lag hatt litt uflaks, sier Berge til Dagbladet om de slovenske anklagene.

- Vi tar våre forholdsregler for at vi ikke skal bli sjuke igjen og jobber mye med det, utdyper landslagssjefen.

- Begrenser risikoen

Ett av disse forholdsreglene er at det norske laget velger å ikke bytte hotell før kvartfinalen. Etter planen skulle alle åtte kvartfinalister ha base inne i Kairo sentrum, men flere lag har slitt med magetrøbbel på hotellet.

Dermed har fem stjerners-hotellet fått kallenavnet «Marriott magesjau», noe som åpenbart ikke frister å oppsøke for de norske spillerne.

Nå har de fått tillatelse til å bli værende på hotellet laget er innlosjert til i etterkant av kvartfinalene i første omgang.

- Vi begrenser risikoen med å bli her, vi får en litt lengre kjøretur, men det er flere plusser med å bli her. Det hadde vært dumt å risikere noe med å flytte inn på et hotell som sliter med det. Vi ønsker å bli her hvor vi vet hvilke fasiliteter vi har, og som har blitt veldig bra. Vi trives godt på det hotellet her, forteller Berge til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer