Sjokkpåstand: - Neymar var 2,5 centimetere fra å bli lam

Brudd i ryggvirvel.

(Dagbladet): Brasil-stjernen Neymar mister resten av VM etter et brudd i en ryggvirvel.

Spissen forlot gressmatta på båre og oppløst i tårer i kvartfinalen mot Colombia i går kveld.

KNE: Neymar ble liggende på gresset etter å ha fått et colombiansk kne i ryggen. Ifølge britiske rapporter var Neymar heldig som slapp unna en verre skade. Foto:              REUTERS/Fabrizio Bensch
KNE: Neymar ble liggende på gresset etter å ha fått et colombiansk kne i ryggen. Ifølge britiske rapporter var Neymar heldig som slapp unna en verre skade. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch Vis mer

Røntgenbilder som angivelig skal vise bruddet sirkulerer i sosiale medier. Ifølge den britiske avisa Metro skal Neymar ha vært heldig i sammenstøtet med Colombias Juan Zuniga.

Avisa hevder nemlig at Neymar var 2,5 centimetere (én inch) fra å bli lam.

Neymar ble skadd etter 88 minutter da motspiller Zuniga plantet et kne i ryggen på Brasil-spissen. Neymar smalt i bakken og hadde tydelige smerter.

Hadde kneet til Colombia-spilleren truffet Neymar litt høyere på ryggen, kunne skaden vært langt verre, ifølge britiske rapporter.

Trenger hvile Spissen gikk gjennom undersøkelser i natt - men det er foreløpig i dag ikke kommet noen nye offisielle opplysninger rundt skaden.

-  Han kommer til å trenge noen uker på å komme seg. Det er er brudd i den tredje ryggvirvelen, men hvor lang tid han bruker på å bli frisk må vi komme tilbake til. Det viktigste nå er å få stilt diagnosen, og så får vi se hva som skjer, sa landslagets lege, Rodrigo Lasmar, sent i går kveld.

Smerte Landslagsledelsen var lei seg.

- Han gråt av smerte. Jeg kan garantere at det ikke vil bli lett, utifra hva legene sier, og utifra hvor store smerter han hadde, sa landslagssjef Luiz Filipe Scolari.

Colombia-spilleren som skadet Neymar sier følgende:- Det var en helt normal bevegelse. Jeg vil aldri skade noen spillere. Jeg var på banen for å kjempe for trøya og landet mitt. Jeg ønsket ikke å skade noen. Jeg ville bare forsvare min trøye, sa Zuniga.