Sjokkpåstander: - Fire russiske gullvinnere var dopet i Sotsji-OL

Det hevder den russiske varsleren Vitalij Stepanov.

DOPINGBESKYLDNINGER: Russlands president Vladimir Putin satte høye krav til de russiske utøverne under OL i Sotsji i 2014. Det endte i jubel, men ifølge den russiske varsleren Vitalij Stepanov var det hele basert på en løgn. Foto: EPA/PAVEL GOLOVKIN / POOL
DOPINGBESKYLDNINGER: Russlands president Vladimir Putin satte høye krav til de russiske utøverne under OL i Sotsji i 2014. Det endte i jubel, men ifølge den russiske varsleren Vitalij Stepanov var det hele basert på en løgn. Foto: EPA/PAVEL GOLOVKIN / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russland vant 13 gullmedaljer i vinter-OL på hjemmebane i 2014 og ble beste nasjon med to gull flere enn Norge.

Blant annet tok russerne tredobbelt på den avsluttende femmila da Aleksandr Legkov, Maxim Vylegzjanin og Ilja Tsjernousov kompletterte russernes drømmemesterskap og Martin Johnsrud Sundby måtte ta til takke med den sure 4.-plassen.

President Vladimir Putin satte høye krav til de russiske utøverne på hjemmebane og fikk til slutt suksessen han krevde. Ifølge den russiske varsleren Vitalij Stepanov, som tidligere jobbet i Russlands antidopingbyrå (RUSADA), var dette basert på en løgn.

Ingen navn nevnt Ifølge Stepanov var fire av de russiske gullvinnerne dopet. Dopingbeksyldningene kommer Stepanov med i et intervju med det amerikanske TV-programmet «60 minutes», ifølge nyhetsbyrået AFP.

Russiske R-Sport skriver at Stepanov har fått de angivelige opplysningene fra Grigor Rodtsjenkov. Han var tidligere var sjef for for det russiske dopinglaboratoriet, som mistet lisensen etter flere dopingskandaler.

Ingen navn blir nevnt i programmet. Det blir sendt i sin helhet på søndag. Idrettsminister Vitalij Mutko benekter dopingpåstandene til russisk presse, mens WADA svarer at de ikke ønsker å kommentere saken før programmet blir sendt i sin helhet på amerikansk TV søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer