<strong>TUNG AVSKJED:</strong> Steven Gerrard scoret riktignok Liverpools trøstemål i ettermiddag, men 1-6 mot Stoke var sannsynligvis alt annet enn den avskjeden legenden hadde sett for seg. Foto: PA / NTB Scanpix
TUNG AVSKJED: Steven Gerrard scoret riktignok Liverpools trøstemål i ettermiddag, men 1-6 mot Stoke var sannsynligvis alt annet enn den avskjeden legenden hadde sett for seg. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer

Sjokkresultatet bekymrer: - Jeg lurer på hvordan det står til i garderoben

Ekspertene lurer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liverpool tapte 6-1 borte mot Stoke City i ettermiddag i Steven Gerrards aller siste kamp for merseysideklubben.

Brendan Rodgers' lag ble samtidig forbigått av Tottenham på tabellen, og ender dermed på 6. plass i Premier League, bare et år etter at de var et par hårstrå unna tittelen.

Manager Rodgers gjorde sannsynligvis det eneste fornuftige da han la seg langflat etter dagens stortap, som satte flere negative rekorder.

- Liverpool-fansen fortjener en unnskyldning. Dette var flaut, sier nord-iren etter oppgjøret.

- Går hvis de vil Mange med røde sympatier mener Rodgers nå må ta sin hatt og gå, og manageren stiller plassen sin til disposisjon dersom styret i klubben sitter med liknende tanker.

- Hvis eierne vil jeg skal gå, så går jeg. Så enkelt er det. Men jeg føler fortsatt at jeg har mye å bidra med her, sier han.

TV 2-kommentator og Liverpool-sympatisør Øyvind Alsaker tror Brendan Rodgers får fortsette som sjef, men ser med stor bekymring på lagets form de siste ukene.

- 1-6 borte mot Stoke er et meget alvorlig resultat. Jeg har vært varm tilhenger av at Rodgers skal få muligheten også neste sesong, og det tror jeg også han får, men dette gjør at man begynner å tvile litt, sier Alsaker til Dagbladet.

Manglende respekt Kommentatoren og Premier League-eksperten mener det er spesielt alvorlig at laget ikke presterte verken da Steven Gerrard tok farvel med Anfield forrige helg, eller i legendens aller siste kamp i dag - før han vender snuta mot USA og LA Galaxy.

- Det jeg reagerer mest på er at de taper 1-3 hjemme mot Crystal Palace i Gerrards hjemmeavskjed og at de altså taper 1-6 i dag. Mot Stoke. Laget burde ha vist kapteinen såpass mye respekt at de leverte helt andre prestasjoner, sier Alsaker, som understreker at han ikke så dagens kamp fordi han var på jobb i Hull.

Alsaker er spesielt spent på hvordan laget vil takle savnet etter Gerrard.

- Jeg lurer på hvordan det står til i Liverpool-garderoben. Gerrard har vært en varm forsvarer av Rodgers og en suveren leder i gruppa, men man kan lure på hvordan det blir når han forsvinner. Hvis stemningen blant de andre er mer lunken til Rodgers, så kan det bli vanskelig å snu dette til gullkamp neste sesong.

- Man kan stille spørsmålet om den spillergruppa er dønn lojal og 100 prosent bak Rodgers, legger han til.

- Stort press Formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, tror heller ikke at Rodgers kommer til å få fyken på Anfield.

<strong>TV 2-KOMMENTATOR:</strong> Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Husk at det er samme man som førte Liverpool til 2. plass i fjor og som ledet dem gjennom 13 kamper uten tap i vinter. Det er vanskelig å dømme ham nord og ned når Daniel Sturridge har vært ute med skade store deler av sesongen og Luis Suarez er borte. Rodgers har åpenbart stort press på seg nå, men jeg tror ikke han får sparken. Det løser ikke problemet, sier Møller.

Øyvind Alsaker minner om at situasjonen i Liverpool ikke er så ille som man kan få inntrykk av.

- Jeg vil understreke at Liverpool kommer på sjetteplass. Ja, det har vært en skuffende sesong, men de mistet 50 mål i Suarez. Hvis du ser på de andre lagene, så er 5. plass det naturlige stedet for Liverpool, så vi skal være litt edruelige her, sier han.

- Hva trenger klubben før neste sesong i dine øyne?

- De trenger en spiss som kan spille uten å være skadet, og som scorer 20 mål. I tillegg trenger de Raheem Sterling, men har ser jo ut til å forsvinne. De er i ferd med å miste sin hvasseste offensive spiller for andre år på rad. Hvis de har ambisjoner om å slåss om gull, kan de ikke fortsette å kjøpe ungt og lovende. Da må de vise muskler i sommer, og handle noen veldig gode nye.

Savnet etter Gerrard En annen som forsvinner fra klubben er Steven Gerrard, og Møller i den norske supporterklubben sitter igjen med blandede følelser etter legendens siste kamp i dag.

- Det er med vemod vi registrerer at Gerrard-æraen er over. Han har vært den viktigste spilleren de siste to tiårene. Samtidig er det rent fotballmessig klart at han har sine beste år bak seg. Jeg tror ikke Liverpool vil savne ham stort på banen, men personen, lederen og kapteinen vil definitivt bli savnet, sier han, og legger til:

- Nå handler det om å få inne nye ledere. Husk at andre sterke personligheter som Jamie Carragher, Luis Suarez, Daniel Agger og Pepe Reina har også forsvunnet de siste årene, sier Møller.

<strong>LIVERPOOL-FORMANN:</strong> Pål Christian Møller.
LIVERPOOL-FORMANN: Pål Christian Møller. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer