Sjokkreturen: - Trodde det var tull

Natt til søndag returnerer bokselegenden Mike Tyson til ringen. Det hadde tidligere proffbokser Thomas Hansvoll problemer med å tro på da nyheten først kom.

COMEBACK: Mike Tyson er tilbake i ringen natt til søndag. Foto: NTB
COMEBACK: Mike Tyson er tilbake i ringen natt til søndag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det var ikke mange som trodde bokselegenden Mike Tyson (54) ville returnere til ringen etter at han la opp i 2005. Hans siste kamp ble et tungt tap mot irske Kevin McBride. I den kampen var Tyson 38 år, og allerede en aldrende mann sett med bokseøyne.

Nå, 15 år seinere, skal altså den amerikanske bokselegenden tilbake i ringen. For natt til søndag møter han en annen legende og pensjonert bokser til kamp, da tidligere tungvektsmester Roy Jones (51) Jr. står på andre side av ringen.

Kampen har vakt store reaksjoner verden over. Tidligere proffbokser og Viasport-kommentator Thomas Hansvoll sier han først ikke trodde på nyheten om et comeback for de to legendene, da kampen ble annonsert.

- Det er helt surrealistisk og merkelig at det skjer. Jeg trodde det først var tull. Så ble det bare mer og mer seriøst. Ingen hadde sett dette for seg for noen år siden, men det er utrolig kult at det skjer, forteller Thomas Hansvoll til Dagbladet om kampen.

COMEBACK: Bokselegenden Mike Tyson er uker unna sin første boksekamp på 15 år, og i sosiale medier viser han seg fram før comebacket. Video: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Spennende

Mike Tyson blir sett på en av de største bokserne gjennom tidene. I en alder av 20 år ble han den yngste tungvektsmesteren noensinne, en rekord han fortsatt har. I 1987 ble Tyson «undisputed champion» som vil si at en holder verdensmestertitler fra alle fire store sanksjonsorganisasjonene WBA, WBC, IBF og WBO.

- Begge har vært forbilder for meg. Det er vanskelig å leve opp til «hypen» som den kampen her har. De begynner jo å bli gamle, så jeg tror ikke det blir så bra sportslig, men det blir absolutt seerverdig, sier Hansvoll som skal kommentere kampen.

LEGENDER: Roy Jones Jr. (til venstre) og Mike Tyson (høyre) er klare for kamp. Foto: NTB
LEGENDER: Roy Jones Jr. (til venstre) og Mike Tyson (høyre) er klare for kamp. Foto: NTB Vis mer

Tyson har ikke bokset en kamp siden tapet i 2005, mens Jones Jr. bokset sin foreløpige siste kamp i 2018. Jones anses for å være en av de beste bokserne gjennom tidene, og har på sin side også en svært god CV å vise til. Han har vunnet titler i både mellomvekt, supermellomvekt, cruiservekt og tungvekt.

- Det er litt spesielt det her. Vi vet jo ikke helt hvordan de ligger an. Det er jo to forskjellige boksere, med to forskjellige stiler, sier Hansvoll, men legger til at de begge har sett ut til å være i god form på de bildene og videoene han har sett.

Får kritikk

Det har ikke bare vært positive tilbakemeldinger på at stevne arrangeres. Flere har vært kritiske til at kampen mellom de to legendene skjer - nettopp på grunn av alderen til de to kamphanene og potensielle skadene dét kan medføre.

Det har blitt sagt at oppgjøret vil være en oppvisningskamp, hvor det ikke vil bli kåret en vinner og begge bokserne må ta det litt roligere for å minimere risikoen for skade. Det har blitt stilt spørsmål rundt hvor nøye disse reglene vil bli fulgt når de to går i ringen.

- Det er forståelig at folk kritiserer det, men de har sagt at det er en oppvisningskamp og at de ikke skal ta i alt de har. Jeg håper ikke noen blir skadet, sier Hansvoll.

Store deler av inntektene fra kampen skal gå til veldedighet og det er flere profilerte boksere og personligheter som skal slåss på stevne. Det amerikanske Youtube-stjernen Jake Paul er en av de som skal gå kamp. De siste åra har det blitt mer vanlig med disse typer stevner hvor både boksere og kjendiser er på samme stevne for generere mer interesse.

- De har hevet seg på bølgen med at hvis folk er interesserte, så gjør de det. Publikum vil ha det, sier Hansvoll som sliter å finne en favoritt i hovedkampen mellom Tyson og Jones Jr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer