Boksing:

Sjokkscenene Brækhus må unngå:
- Den råeste og mest brutale knockouten noensinne

Ekspert Thomas Hansvoll før Brækhus mot Mathis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Se video øverst.

(Dagbladet): Cecilia Brækhus møter franske Anne Sophie Mathis til den første tittelkampen på norsk jord i kveld.

Da må Brækhus unngå samme scener som utspilte seg mellom Mathis og Holly Holm i 2011. Da ble Holm meid ned og tapte på knockout i den blodige duellen.

FIKK JULING: Holly Holm fikk bank av Anne Sophie Mathis i 2011. Knockouten huskes som en av sportens mest brutale. Foto: NTB Scanpix
FIKK JULING: Holly Holm fikk bank av Anne Sophie Mathis i 2011. Knockouten huskes som en av sportens mest brutale. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bilder fra kampen sendte sjokkbølger gjennom en hel bokseverden.

- Den knockouten i Albuquerque... Det er den råeste og mest brutale knockouten i kvinneboksing noensinne, sier Viasats bokseekspert Thomas Hansvoll.

- Måten Mathis kjører over Holm på satte en støkk i mange boksere. Både menn og kvinner. Det var noe helt utenom det det vanlige, sier Hansvoll før kveldens kamp.

- Toppform

Brækhus selv er spent før kampen som starter mellom klokka 22 og 23 i kveld.

- Vi har hver vår motivasjon da. Og jeg er veldig motivert jeg også. Så jeg kommer til å være i toppform i ringen. Og kanskje jeg kan bruke hennes motivasjon mot henne. Kanskje hun vil føle seg litt desperat også til tider og miste litt hodet. Og da vil jeg være over henne med en gang, sier Brækhus til Dagbladet før kampen.

Den norske bokseren vant mot Mathis da de møttes i 2012.

- Jeg tenker ikke på at det kan bli tap, det gjør jeg ikke. Men det er boksing og alt kan jo skje. Men personlig ser jeg ikke for meg det, det gjør jeg aldri når jeg går kamp, sier Brækhus.

Knockoutmaskin

Brækhus er veldig klar på at hun vet hva hun kommer til å møte, samtidig som hun selv har planer om å overraske Mathis.

- Jeg vet jo hva jeg møter. Det er en knockoutmaskin og hun ønsker å ta deg. Hun ønsker å knocke deg ut, og da blir det veldig mye at hun går fremover og bruker mye energi på det. Hun har nok ikke lært seg noen nye triks siden sist, det har hun nok ikke. Men det hun kan og det hun gjør, gjør hun ekstremt bra. Vi er forberedt, det må du ikke tvile et sekund på, sier Brækhus.

Cecilia Brækhus er ubeseiret i sine 28 kamper som proffbokser. Hun er innehaver av WBC, WBA, IBF og WBO-titlene.

  • Kampen vises på TV 3. De to bokserne går i ringen et sted mellom klokken 22.00 og 23.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer