Sjokkscener i England

Det ble dramatisk både på og utenfor banen da England møtte Ungarn i kveld.

BUET PÅ OG HÅNET: Det ble buet og sunget sterke ytringer da Ungarns nasjonalsang ble spilt foran møtet med England i nasjonlsigaen i kveld. Foto: NTB
BUET PÅ OG HÅNET: Det ble buet og sunget sterke ytringer da Ungarns nasjonalsang ble spilt foran møtet med England i nasjonlsigaen i kveld. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ENGLAND - UNGARN 0-4

England møtte Ungarn til kamp i nasjonsligaen i kveld. Allerede før kamp i Wolverhampton brygget det opp til drama.

En gruppe England-fans hånet Ungarns nasjonalsang og sang «Dere rasistiske svin» mens sangen ble spilt. I tillegg ble det hørt buing. Det melder flere britiske medier i kveld.

Ungarske myndigheter har vært i hardt vær, etter påstander om knebling av blant andre homofiles rettigheter. Tusenvis av ungarere demonstrerte senest i fjor mot en ny lov som forbyr alt som anses å fremme og promotere homofili. Reaksjonen har vært store. Det kom også til uttrykk i kveld.

De engelske fotballtilhengernes reaksjon i kveld kommer trolig også som et resutat av at det ungarske publikummet buet da de engelske spillerne knelet før kampen i Budapest i sist uke. En etter hvert kjent anti-rasistisk demonstrasjon blant fotballspillere verden over.

ALT FOR NORGE: Norges Fotballforbund (NFF) har lansert en ny versjon av den kjente og kjære «Alt for Norge». Sangen framføres av Alexandra Rotan, kjent fra KEiiNO, og er produsert av produsentduoen TRüH. Video: Norges Fotballforbund Vis mer

I fjorårets Formel 1-runde i Ungarn stilte den tyske stjernen Sebastian Vettel opp i regnbue-skjorte, også det under nasjonalsangen, for å markere motstand. Det vakte betydelig harme på stedet.

På banen gikk det svært dårlig for England. Ungarn vant sjokkerende nok 4-0! Det største hjemmetapet for England på 94 år.

- Trener Gareth Southgate tror ikke det han ser! roper TV2-kommentator Morten Langli.

YDMYKET: Kaptein Harry Kane og England ble påført det største hjemmetapet i fotballnasjonens historie på 94 år. Foto: NTB
YDMYKET: Kaptein Harry Kane og England ble påført det største hjemmetapet i fotballnasjonens historie på 94 år. Foto: NTB Vis mer

- En ydmykende dag i engelsk fotballhistorie, fortsatte Langli.

På 3-0 ble John Stones utvist for England etter å ha fått sitt andre gule kort. Avgjørelsen virket helt feil. Men England kan aldri gjemme seg bak det - eller noe annet.

- Alt England har bygd opp av optimisme og forventning er ruinert på en kveld, sa Langli.

De engelske spillerne tok selvkritikk etterpå.

- Vi hadde sjanser nok til å score i 1. omgang. Det som skjedde i 2. omgang, er uakseptabelt. Vi forstår tilskuernes frustrasjon. Men det er ingen grunn til å få panikk. Vi jobber hardt mot VM i november, sa kaptein Harry Kane etter kampen.

JUBLET VILT: Ungarn slo England 4-0 på bortebane. Etterpå jublet spillerne med fansen. Foto: NTB
JUBLET VILT: Ungarn slo England 4-0 på bortebane. Etterpå jublet spillerne med fansen. Foto: NTB Vis mer

Resultatet sender sjokkbølger gjennom England.

Trener Gareth Southgate skyldte på det unge, uerfarne laget han plukket ut.

- Men dette er mitt ansvar. Og jeg forstår reaksjonene som kommer fra tribunen, sa han.

Ungarn leder per nå dermed gruppa, foran Tyskland og Italia, mens England er sist. De står dermed i stor fare for å rykke ned fra A-gruppa i nasjonsligaen.

I den andre kampen i gruppa vant Tyskland hele 5-2 hjemme mot Italia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer