Sjokkscener

FC Sheriff Tiraspol sto for en av de største skrellene gjennom Champions League-historien i kveld. Laget fra Moldova slo Real Madrid 2-1 på Santiago Bernabéu.

JUBELSCENER: Spillerne hadde det helt Sheriff (sorry) etter seiersmålet. Foto: NTB
JUBELSCENER: Spillerne hadde det helt Sheriff (sorry) etter seiersmålet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wow. Bare wow.

Ord blir fattige etter FC Sheriff Tiraspols borteseier på Santiago Bernabéu i kveld.

Det er en av de største, om ikke den største, bomba gjennom Champions League-historien, og nå leder lilleputten gruppe D etter to kamper foran nettopp Real Madrid, Inter og Sjakhtar Donetsk.

For å sette det litt i perspektiv: Det er første gang klubben, som ble grunnlagt i 1997, er i Champions League, og laget har ikke en gang en draktsponsor. ESPN skriver at klubben er vedtsatt til drøye 115 millioner kroner - noen som knapt holder til Benzemas venstre bein på en dårlig dag.

Oddsen for seier før kamp? Drøye 26.

VILLE JUBELSCENER: Spillerne feirer etter at de sikret tre poeng borte mot Real Madrid. Foto: NTB
VILLE JUBELSCENER: Spillerne feirer etter at de sikret tre poeng borte mot Real Madrid. Foto: NTB Vis mer

Derfor var det få som skjønte hva som var i ferd med å skje da Jasurbek Yakhshiboev sendte laget opp i ledelsen etter 25 minutter. Real Madrid spiste seg inn igjen i kampen, og hadde flere feite målsjanser før dommeren blåste av for pause.

Det presset fortsatte i den andre omgangen, og da Karim Benzema utlignet på et straffespark etter 65 minuttter, ventet «alle» at stjernegalleriet skulle snu kampen.

FC Sheriff Tiraspol hadde hatt sitt øyeblikk, og nå skulle giganten knekke sheriff-stjerna og spise opp byttet.

Men det skjedde ikke, for etter 90 minutter scoret Sébastien Thill, landslagsspiller for Luxembourg, for det moldovske laget vinnermålet i oppgjøret.

De elleville jubelscenene som fulgte viste hvor ekstremt dette var, og Real Madrid-spillerne sto rystet igjen og klødde seg i hodet.

- Hvem er de? Jeg ser på fotball hver dag, men jeg har aldri hørt om noen av dem. Hvem er de? utbrøt Simen Stamsø Møller i TV 2s Champions League-studio etter oppgjøret.

Få visste det før kveldens oppgjør. Mange vet det akkurat nå. De som vil ha riktig på en fotballquiz om 3-4-5 år pugger det den kommende uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer