Fotball:

Sjokkscoringa får fotballforbundet til å rase og keeperen er utestengt i ett år

Nådeløs mot Nord-Koreas keeper og U16-landslagssjef.

MÅL: Jasurbek Umrzakov scorer mål fra egen banehalvdel. Det har ført til at Nord-Koreas ungdomskeeper er utestengt i ett år.  Video: The AFC Hub Vis mer Vis mer Vis mer
  • Se video øverst.

(Dagbladet): Det som trolig er en av årets mest spesielle scoringer på fotballbanen skjedde under kamp mellom Usbekistan og Nord-Korea i en U16-landskamp i september.

Usbekistans målvakt hadde nemlig et utspark fra egen 16-meter som på utrolig vis gikk i målet til Nord-Korea. Og scoringen var kanskje for utrolig - hvertfall for Det asiatiske fotballforbunnet som har satt sinnene i kok.

Nå er nemlig Nord-Koreas keeper, mannen som slapp inn målet, Jang Paek-ho, utestengt fra landslaget, skriver nyhetsbyrået AP og britiske BBC.

40 000 i bot

Paek-ho er suspendert i 12 måneder og har fått en bot på 8000 kroner. Også landslagssjefen Yung Jong Su på Nord-Koreas U16-landslag har fått en bot på 40 000 kroner.

Det er Det asiatiske fotballforbundet som har delt ut straffene - bakgrunnen er at Nord-Korea angivelig fikk en lettere vei videre i VM.

Det komiske målet er sett over 4,6 millioner ganger på Youtube. Men Det asiatiske fotballforbundet ler ikke. Målvakten er suspendert for «å ha brakt sporten i vanry».

Trues

Usbekistan vant kampen 3-1 og det var 1-0-målet som var av den spesielle sorten. Resultatet gjorde at Usbekistan vant gruppa foran Nord-Korea.

Nord-Korea gjorde likevel nok til å bli kvalifisert for U17-VM i India i oktober 2017. Men Det asiatiske fotballforbundet er klar i talen:

Nord-Korea kastes ut av U17-VM dersom lignende scener oppstår i kvalifiseringen.

Både målvakt Yang og landslagssjef Yung er utestengt fra det kommende U17-VM.