Sjokkseier: - Helt rått

Anikken Alnæs til topps på sprinten.

TIL TOPPS: Anikken Gjerde Alnæs vant sprinten på Lillehammer. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet hadde liveoppdateringer her.

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Det er full rulle under Norgescupen på Lillehammer denne helga, hvor sprint i fri teknikk sto på programmet denne fredagen.

Der fikk vi en overraskende vinner i Anikken Alnæs (26), som slo knockout på resten av finalefeltet.

- Hun setter på plass hele gjengen! ropte NRKs Jann Post da Alnæs gikk over mål.

- Det er helt rått, det er kjempekult. Jeg har ikke trent ekstremt mye sprint, men gjort mye som er riktig for meg, sier Alnæs, som normalt er en langløper, til Dagbladet.

- Jeg gikk fort i sprint i fjor og fikk verdenscupdebuten, men det var ikke godt nok til å ta det steget jeg hadde ønsket å ta. Jeg har nivået inne, føler jeg, sier hun.

Outsidernes dag

26-åringen vant foran Mathilde Myhrvold og Tiril Udnes Weng.

Ane Appelkvist Stenseth var en av favorittene på forhånd, men i semifinalen så det litt mørkt ut for Stenseth, da hun ble nummer tre og gikk videre som en såkalt «lucky loser».

I finalen ble hun nummer fire.

- Dette er outsidernes dag så langt, mente NRK-kommentator Jann Post.

CORONA-DRAMA: Da skieliten ventet på svar på Erik Myhr Nossums coronatest i Finland filmet Johannes Høsflot Klæbo dramaet på hotellrommet. Video: Johannes Høsflot Klæbo / Youtube / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Lotta Udnes Weng, som var best av de norske i Ruka og vant på Beitostølen, røyk overraskende ut i semifinalen.

- Det er litt overraskende, mente NRKs Torgeir Bjørn.

Fall i finalen

I stedet tok tvillingsøster Tiril Udnes Weng seg til finale sammen med Elena Rise Johnsen, Anikken Alnæs, Magni Smedaas, Ane Appelkvist Stenseth og Mathilde Myhrvold.

Smedaas falt i finalen.

Kristine Stavås Skistad ble nummer 25 på prologen, og stilte ikke på startstreken til kvartfinalen. Det er ikke kjent hvorfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer