Sjokkseier: - Helt sykt

Mikael Gunnulfsen trosset et ufyselig vær og knuste favorittene i sesongåpningen. - Helt sykt, sier Johannes Høsflot Klæbo og hovedpersonen selv.

RØRT: Mikael Gunnulfsen (27) overrasket alle og vant 15-kilometeren på Beitostølen. Video: Kristoffer Løkås. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Et enormt snøvær og sterke vindkast startet mot slutten av 15 kilometeren på Beitostølen for menn lørdag.

Det skapte store problemer for enkelte. Det gjorde også at dramatikken virkelig oppsto da storkanonene forlot startboksen. Det snødde så tett og kom så sterke vindkast at man knapt fikk øye på løperne gjennom tv-skjermen på et tidspunkt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Men Mikael Gunnulfsen sto imot værendringene og leverte sitt livs løp på Beitostølen. Han fikk sitt store gjennombrudd da han banket Norgeseliten og vant 15 kilometeren.

- Det er mye følelser i idrett, det er det. Dette her... Det er en drøm. Jeg kjenner at folk snakker Beitostølen ned og landslaget går på drittski, men jeg bryr meg så lite. Hvis jeg vinner dette, kan «Beito» være så lite det bare vil. For meg er dette grisestort, sier Gunnulfsen til NRK.

SNØVÆR: Mikael Gunnulfsen i snøværet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNØVÆR: Mikael Gunnulfsen i snøværet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Spesielt

Gunnulfsen er 27 år gammel og går for Ørn IF.

- Det var mye vær. Det var meget spesielt. Jeg forholdt meg til de som var foran meg i løypa, så hørte jeg at de bak sleit. Ellers visste jeg lite underveis. Jeg hadde mest fokus på meg sjøl, og det tror jeg var smart, sier Gunnulfsen til Dagbladet.

- Jeg hadde et håp om å komme på pallen i dag. Men å vinne, det hadde jeg ikke trodd, det skal jeg innrømme. Jeg har visst at jeg er i god form, og det var godt å få det ut, sier han.

Nå frir han til landslagsledelsen om å få gå verdenscup neste helg.

- Jeg er overbevist om at dette er godt nok til å gå i Ruka. Det er ikke min avgjørelse å ta. Jeg har en oppgave, å gå fortest mulig på ski, sier Gunnulfsen.

Klæbo-hyllest

Gunnulfsen slo andremann Johannes Høsflot Klæbo med hele 27 sekunder. Hans Christer Holund tok tredjeplassen, 34 sekunder bak overraskelsesvinneren.

NESTEN BORTE I SNØEN: Johannes Høsflot Klæbo legger ikke skjul på at været skapte utfordringer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NESTEN BORTE I SNØEN: Johannes Høsflot Klæbo legger ikke skjul på at været skapte utfordringer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var spesielt å gå. Plutselig taper man seks sekunder på et sted der det egentlig ikke skal gå an. Det var en som var sterkere i dag, men han var ute i den samme krigen, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

Klæbo er mektig imponert over at Gunnulfsen vinner med nesten halvminuttet.

- Det er sykt. Jeg kan ikke huske sist noen var med et halvt minutt her, det må ha vært Sundby back in the days. Det var veldig imponerende, det er kult at han får det til, sier Klæbo.

- Det er helt sykt. Det er det. Jeg trenger litt tid for å få dette til å synke inn, sier Gunnulfsen selv etter å ha fått høre hva Klæbo sa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer