Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkseier i super-G

Italienske Daniela Ceccarelli kom fra ingenting og vant OL-gull i super-G. Den italienske politikvinnen hadde aldri før vunnet et internasjonalt renn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen har heller ikke vært blant de ti beste i de to VM hun har kjørt, og i OL-utforen for noen dager siden ble hun nummer 20. Denne sesongen tok hun sine to første pallplasseringer i verdenscupen, 2. plass i super-G før jul og 3. plass i utfor i januar.

Mens de store favorittene ikke hadde dagen, kjørte Ceccarelli meget godt da hun som niende startende inntok Wildflower-løypa. Med tiden 1.13,59 tok hun gullet fem hundredeler foran kroatiske Janica Kostelic, som vant kombinasjonen tidligere i uka.

For Italia ble det en strålende dag i Snowbasin ettersom Karen Putzer kunne juble for bronse.

Forhåndsfavoritt Renate Götschl fra Østerrike, som allerede har sølv og bronse i lekene, klarte ikke å hamle opp med de beste etter at en drøy sving kostet henne mye tid. Götschl ble bare nummer åtte, mens lagvenninnene Alexandra Meissnitzer og Michaela Dorfmeister ble fire og seks. Dermed står de østerrikske alpinkvinnene fortsatt uten gull i Salt Lake City.

Heller ikke tyske Hilde Gerg var i sin beste form og ble nummer fem. Norges eneste deltaker, Ingeborg Helen Marken, kjørte ut.

(NTB)

Hele Norges coronakart