Sjokkseier i Tour de France

Gunn-Rita Dahle gjør narr av hele verdenseliten i sykkel. Terrengsyklisten råkjørte rett til topps i gårsdagens 10. etappe av Tour de France. - Vanvittig moro. Det har nok ikke gått helt opp for meg ennå, sier Gunn-Rita.

Hun forteller om dagens skrell til Dagbladet, bare minutter etter at hun har kommet ned fra seierspallen. I bakgrunnen roper arrangørene etter den norske sykkelbomben: Sjampanje, sjampanje, du må ikke forlate oss uten flaska!

Sykkelsjef Atle Kvålsvoll tar i mot æresbeviset, og vi får noen ord med jenta som ydmyket verdens beste syklister over 119 kilometer i går.

- Jeg sa fra til Atle på forhånd at jeg skulle sette inn rykket i nedoverbakken 15 kilometer før mål.

- I nedoverbakken?

- Ja, jeg er ingen asfaltcowboy og må sette inn rykket der jeg kan som best, sier Gunn-Rita.

Prestisje

Den uredde jenta ga full pinne i utforbakkene og la de tolv siste konkurrentene 40 sekunder bak seg.

- Så måtte jeg bare å holde unna den siste kneika opp til mål. Det var tøft nok, sier hun.

Gunn-Rita Dahle blir ikke rik på etappeseier'n, men hun har skrevet navnet sitt inn i historiebøkene til kvinnenes Tour de France. Det oser prestisje av gårsdagens seier.

- Helt klart, det er prestisjefylt å vinne en etappe i Tour de France. Jeg tror ikke det blir noen fet premiesjekk på meg. Det holder lenge med seier'n, sier 25-åringen.

Til VM

Sportssjef Atle Kvålsvoll er tydelig imponert. Den tidligere sykkelproffen vet å sette pris på stor sykling: Alt er mulig med Rita bak rattet, sier han.

Gunn-Rita Dahle skulle bare bruke Tour de France som trening til EM i terrengsykling i Belgia. Nå blir det mer sykkel på landeveien.

- Jeg har sagt ja til å delta i VM i oktober.

- Har du noen sjanser der?

- Det er nok mindre krevende kjøring i Nederland. Jeg liker å slite. Men - jeg kan finne på mye rart så lenge jeg har kommet så langt som til startstreken, sier Gunn-Rita Dahle.