Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkseier på Beitostølen

Tidenes innspurt ga maks belønning: Nå får kometen Håvard Bjerkeli en skikkelig sjanse til å vise hva han duger til i langrenns-sporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultater i Beitosprinten

24-åringen fra Isfjorden er kjent som et sprint-talent, men har ikke helt slått til - før nå. I fristils-premieren på Beitøstølen i dag (10 km), kom han endelig for fullt.

Hele løpet (10 km) lå han litt bak veteranen Kristen Skjeldal. På de siste 300 metrene mobiliserte han absolutt alt, og knep seieren med fattige 0,8 sekunder.

- Veldig moro, nå kan jeg håpe på å få prøve meg mot de beste i verdenscupen, sier Bjerkeli, som ikke ble bedre enn nummer 22 på gårsdagens klassisk-løp.

Bjørndalen yppet seg

Skiskytter-essene Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen stilte også opp på Beitostølen i dag, og var langtfra turister.

Bjørndalen gikk et kjempeløp og endte på tredje plass, bare ni sekunder bak vinneren.

Dermed er han for fullt med i diskusjonen om en plass til neste helgs verdenscup-åpning i Kupio i Finland.

- Over all forventning å hevde seg så bra i dette selskapet. Det er så vanvittig mange som går fort på ski her. Jeg er veldig fornøyd, sier Bjørndalen til NRK.

Også Frode Andresen gikk et sterkt løp og viste at skiskytterne på en god dag kan hevde seg blant spesial-løperne. Frode gikk i mål drøye åtte sekunder bak kollega Bjørndalen.

Langt fram for Thomas

For Thomas Alsgaard ble helga på Beitostølen noe helt annet enn han håpet på forhånd. Med tiendeplass lørdag og åttendeplass i dag, ble han listefyll. Han er likevel ikke spesielt bekymret. Kroppen er fortsatt stinn av tung trening, og den dagen overskuddet kommer, kommer også de store resultatene.

OVERRASKELSE: Håvard Bjerkeli vant på Beitostølen i dag. Foto: Lise Åserud, SCANPIX
Hele Norges coronakart