Sjokkseier på overtid sikret norsk tipper 4,5 mill. kroner

- Vanvittig, sier inforådgiver i Norsk Tipping.

VILL JUBEL: Académica-spillerne kaster seg rundt halsen på hverandre etter den meget overraskende seieren borte mot regjerende seriemester Benfica. Her i Norge var det også en person som kunne feire vilt da Laionel banket inn seiersmålet på overtid. Foto: EPA/MARIO CRUZ
VILL JUBEL: Académica-spillerne kaster seg rundt halsen på hverandre etter den meget overraskende seieren borte mot regjerende seriemester Benfica. Her i Norge var det også en person som kunne feire vilt da Laionel banket inn seiersmålet på overtid. Foto: EPA/MARIO CRUZVis mer

||| Benfica - Académica Coimbra 1-2

(Dagbladet): Én tipper fulgte nok kamp nummer 12 på tippekupongen litt ekstra nøye søndag kveld:

Benfica - Académica Coimbra i portugisisk eliteserie, med kampstart 21.15, skulle på papiret være komfortabel hjemmeseier. Benfica ble seriemester forrige sesong uten et eneste hjemmetap, mens Académica havnet på nedre halvdel med bare åtte seirer på 30 kamper.

Men fotballen er og blir uforutsigbar. Til tross for at gjestene måtte spille de 40 siste minuttene med én mann mindre på banen etter at Addy ble utvist, greide de å detonere den helt store bomben.

På overtid, da stillingen var 1-1, kom scoringen som trolig utløste spontane gledeshyl hos den dyktige og heldige tipperen fra Norge.

Innbytter Laionel fra Brasil fikk drømmetreff og satte inn 2-1 for underdogen - uvitende om at han samtidig sikret seg evig heltestatus hos en person i Norge. Den heldige vinneren kan innkassere den nette sum av 4 554 405 kroner.

- Sinnssvak avslutning
Informasjonsrådgiver Roar Jodahl i Norsk Tipping satt og fulgte oppgjøret, og betegner avslutningen av kampen som en thriller.

HELTEN: Den norske tipperen kan rette en stor takk til denne mannen - matchvinner Laionel Ramalho. Foto:  REUTERS/Hugo Correia
HELTEN: Den norske tipperen kan rette en stor takk til denne mannen - matchvinner Laionel Ramalho. Foto: REUTERS/Hugo Correia Vis mer

- Det var en sinnssvak avslutning på matchen. Det var én kamp igjen på kupongen, der bortelaget var skikkelig underdog. Hjemmelaget Benfica hadde vel 1.10 på oddsen. På overtid kalker en Académica-spiller ballen mot mål fra 30 meter, og den går i en pen bue over keeper. Dermed var bonuspotten på 4,5 millioner kroner inne. Det var merkelig å se på, tenk deg den personen som kanskje satt med 11 rette og fulgte med. Det må være helt vanvittig når den usannsynlige scoringen kommer på slutten, sier han til Dagbladet.

Om Benfica hadde vunnet ville det vært to personer som hadde 12 rette. Om det hadde endt uavgjort ville ingen prikket inn tolv'ern, mens en enslig person altså ble sittende igjen med hele potten takket være Laionels perle.

Benfica svekket
- Académica hadde 10 mann på banen, og Benfica presset som bare det. Så kommer et befriende spark på ballen, og så skuddet som suser over keeperen. Det var det siste som skjedde i kampen. Noen ganger er tilfeldighetene ganske ekstreme, sier Jodahl.

Benfica er for øvrig svekket sammenlignet med forrige sesong. I løpet av sommeren har stjernespillerne Angel di Maria og Ramires forsvunnet til henholdsvis Real Madrid og Chelsea.

SPILTE MED 10 MANN I 40 MINUTTER: Da er det lov å kose når kampen likevel ender med seier. Her er det kaptein Orlando Neto (til høyre) som kaster seg rundt halsen på lagkamerat Helder Cabral. Foto: AP Photo/ Francisco Seco
SPILTE MED 10 MANN I 40 MINUTTER: Da er det lov å kose når kampen likevel ender med seier. Her er det kaptein Orlando Neto (til høyre) som kaster seg rundt halsen på lagkamerat Helder Cabral. Foto: AP Photo/ Francisco Seco Vis mer