Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkseier til Sverige

Norge disket etter patronrot

(Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen gikk det norske stafett laget inn til en fjerdeplass i dagens v-cuprenn i Oberhof.

Trodde alle, helt til det norske laget ifølge NTB ble disket for brudd på sikkerhetsbestemmelsene.

Årsak: Lars Berger tok noen steg utenfor matta, med geværet i hånda, på jakt etter en mistet patron under sin siste skyting. Det er ikke lov, og dermed mister Norge sin plassering.

- Sikkerhetsbestemmelsene er strenge på det punktet og det bør de være. Det var ingenting for oss å protestere mot. Juryen hadde veldig gode nærbilder av meg på standplassen, sier Berger til NTB.

Sverige vant stafetten meget overraskende, med god margin til Tyskland og Russland på andre- og tredjeplass.

Norges ankermann Bjørndalen plaffet ned 10 blinker og gikk som vanlig rasende fort i sporet. Likevel endte han opp 51 sekunder bak svenskene i mål.

Fjerdeplassen, som Norge til slutt mistet, var langt fra hans feil. Seieren glapp på etappene før.

Egil Gjelland fikk to strafferunder på 3. etappe og gjorde jobben svært vanskelig for Bjørndalen.

Heller ikke Gjelland fikk noe godt utgangspunkt av Lars Berger, som gikk én strafferunde og nølte veldig lenge på stående skyting.

Samtidig tok han steget som fikk laget disket.

Da hjalp det lite at han var meget rask i løypa.

Halvard Hanevold skøytet Norge ut i tet på første etappe, og klarte seg uten strafferunder. Hans uhell i dag skjedde på vei inn til veksling, da han fikk et møte med snøen i en bakke på vei inn på stadion.

Alt i alt en dag for glemmeboka til det norske skiskytterlaget. Verst for Gjelland og Berger, som med dagens etapper trues av Frode Andresen og Stian Eckhoff - begge to sto over i dag.

- Vi er ikke så gode som vi var på Beitostølen, men ikke så dårlige som vi var her, sier landslagssjef Roger Grubben til NTB.

Kl. 14.15 kan de norske stafettjentene gjenreise den norske æren. Direkte på Dagbladet.no!

GOD TIL SLUTT:</B> Ole Einar Bjørndalen gikk prikkfritt, men klarte ikke å hente forspranget lagkameratene ga fra seg i stafetten.
FØRST UT:</B> Halvard Hanevold skjøt perfekt på første etappe i Tyskland, men gikk overende i en bakke på vei inn til veksling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media