Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkseier til veteranen da nordmennene feilet i Kulm

Kasai (41) suveren.

SUVEREN: Japanske Noriaki Kasai (41) var overlegen under lørdagens verdenscuprenn i skiflyging i Kulm. Anders Fannemel ble beste nordmann på 20.-plass. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
SUVEREN: Japanske Noriaki Kasai (41) var overlegen under lørdagens verdenscuprenn i skiflyging i Kulm. Anders Fannemel ble beste nordmann på 20.-plass. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI Vis mer

Japanske Noriaki Kasai (41) var overlegen under lørdagens verdenscuprenn i skiflyging i Kulm. Anders Fannemel ble beste nordmann på 20.-plass.

Kun Fannemel og Rune Velta av de norske kom seg til finaleomgangen. Men ingen av dem klarte å hamle opp med de aller beste.

Kasai leverte to gode hopp, ett på 196 og ett på 197 meter. Det ga til slutt 391,6 poeng for japaneren. 10,1 poeng bak sikret sloveneren Peter Prevc annenplass.

De seiersvante østerrikerne hadde i likhet med nordmennene ingen optimal dag på jobben. Gregor Schlierenzauer endte på tredjeplass, 11,3 poeng bak Kasai. Deretter var det et stykke ned til neste østerriker på lista.

Fannemel hoppet 176 meter i første omgang og lå på 13.-plass. Han fulgte opp med 175,5 meter i finaleomgangen, men falt likevel ned til 20.-plass på resultatlista. Velta hoppet sitt lengste for dagen i finaleomgangen, uten at 173 meter holdt til noe mer enn 26.-plass.

Daniel-Andre Tande (31.-plass), Robert Johansson (34.) Ole Marius Ingvaldsen (36.) og Andreas Stjernen (37.) var de øvrige nordmennene som deltok i lørdagens renn.

(NTB)