Giro d'Italia:

Sjokksmell for Yates - Froome i rosa etter utrolig soloprestasjon

Angrep da landsmannen fikk problemer tidlig.

ANGREP TIDLIG: Med hele 80 kilometer til mål angrep Chris Froome alene på den 19. etappen av Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
ANGREP TIDLIG: Med hele 80 kilometer til mål angrep Chris Froome alene på den 19. etappen av Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Med hele 85 kilometer til mål begynte sammenlagtleder Simon Yates å vise svakhetstegn, på den 19. etappen av årets Giro d'Italia, på forhånd utnevnt som årets kongeetappe.

Mange hadde håpet på en underholdende etappe, med over 4000 høydemeter klatring og den ikoniske stigningen Colle delle Finestre på programmet, og det var nettopp her Yates fikk problemer.

Mens Mitchelton-Scott-rytteren hadde en grusom dag på sykkelen, skrev Chris Froome seg inn i historiebøkene med en utrolig prestasjon.

Froome går alene

Inn i den 18,2 kilometer lange klatringen, med hele 9,2 prosent i snitt, satte Team Sky høy fart. Etter bare noen kilometer måtte Yates slippe frontgruppen og det britiske storlaget holdt oppe trykket.

Sekundene forsvant fort for Yates og avstanden var raskt oppe i 30 sekunder. I det man gikk inn på de siste åtte kilometerne av klatringen, som går på grus, satte Froome lagkamerat Kenny Elissonde til fronten og like etter angrep den firedoble Tour de France-vinneren selv - med 80 kilometer til mål.

33-åringen distanserte raskt øvrige konkurrenter og satte av gårde alene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer