Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkstart for Rekdal da Ullevaal fikk se en islandsk vulkan

Viking vant 2-0.

KANONSCORING:  Bjørn Daniel Sverrisson sendte Viking i ledelsen etter 22 minutter med et knallskudd i krysset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KANONSCORING: Bjørn Daniel Sverrisson sendte Viking i ledelsen etter 22 minutter med et knallskudd i krysset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga - Viking 0-2 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga og Viking avsluttet den første runden av Tippeligaen på Ullevaal stadion mandag kveld.

Bortelaget tok ledelsen etter 22 minutter. Bjørn Daniel Sverrisson dro seg fri fra 20 meter, og dundret ballen i krysset. Det var som å se et islandsk vulkanutbrudd. Mathias Bringaker økte til 2-0 to minutter før slutt.

Dermed ble det en marerittaktig start for Kjetil Rekdal og hans Vålerenga.

- Jeg kjente at jeg traff ballen bra. Deretter så jeg at den gikk mot krysset. Veldig moro, sier Sverrisson, som etterpå ble tatt ut i dopingkontroll.

Været viste seg fra sin beste side i Oslo - 14. mars tatt i betraktning. Likevel var det skuffende glissent på Ullevaal. Speaker opplyste at antall solgte billetter var 7573. Men trolig var det langt færre som kom på kamp.

Ellevilt i fjor Både Vålerenga og Viking er spådd å være under tetsjiktet denne sesongen. Dagbladet har tippet Vålerenga på fjerdeplass, og Viking som nummer sju.

Det åpnet tamt på Ullevaal. Ingen av lagene hadde noen målsjanser, før Viking tok ledelsen etter 22 minutter. Scoringen var til gjengjeld hentet fra den lekreste skattekista.

Bjørn Daniel Sverrisson dro seg fri fra 20 meter, og dundret ballen opp i det vakreste stedet av alle. Islendingen og de andre Viking-spillerne jublet hemningsløst.

- Det er sånn du så på sportsendingene da du var liten, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Vålerenga fikk verst tenkelig start. Både Daniel Fredheim Holm og Deshorn Brown kunne utliknet i minuttene etterpå, men lyktes ikke.

Dro ned tempoet Hjemmelaget åpnet best i andre omgang. Viking dro ned tempoet, og var naturligvis fornøyd med 1-0-ledelse.

Det var mye vilje i Vålerenga-spillerne, men på topp sto ikke evnene i stil - verken når det gjaldt samspill eller enkeltmannsprestasjoner.

På sidelinja varmet Mohammed «Moa» Abdellaoue ustanselig opp. Etter 63 minutter kom han innpå, for Daniel Fredheim Holm. Vålerenga satte også innpå Elias Mar Omarssson, som erstattet Deshorn Brown.

- Vi vil ha mål, ropte Mini-Klanen på den ene sidelinja.

Men slik gikk det ikke.

I stedet gikk Viking opp i 2-0 to minutter før slutt. Mathias Bringaker stormet inn fra venstrekanten, og skjøt ballen i mål. Det satte fyr på den tilreisende Viking-fansen.

Turen hjem til Stavanger ble hyggelig. Turen ned til Bohemen pub ble desto lengre for Vålerenga-supporterne.

- Et surt tap. Vi hadde fortjent bedre, mener Rekdal.

FIKK NOE Å TYGGE PÅ: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FIKK NOE Å TYGGE PÅ: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media