LaLiga

Sjokktap: - Tittelhåpet er ute

Athletic Club kapret alle tre poengene i det som kan bli et skjebnesvangert tap for Sevilla.

KNYTTA NEVER: Asier Villalibre og Athletic kunne feire seieren over Ivan Rakitic og Sevilla. Foto: Photo by CRISTINA QUICLER / AFP.
KNYTTA NEVER: Asier Villalibre og Athletic kunne feire seieren over Ivan Rakitic og Sevilla. Foto: Photo by CRISTINA QUICLER / AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEVILLA - ATHLETIC CLUB 0-1

Presset lå på Sevilla i serierunde 34 i LaLiga, etter at tittelrivalene Atlético Madrid, Real Madrid og Barcelona i tur og orden hadde vunnet sine oppgjør.

0-1 og poengtap hjemme mot Athletic Club betyr at Julen Lopeteguis menn taper terreng, og dermed ligger sekspoeng bak ligaleder Atlético Madrid.

Youssef En-Nesyri var nære ved flere anledninger for hjemmelaget, men Marcelino og hans Athletic kunne smile bredt da Iñaki Williams kontret inn seiersmålet like før full tid, og sikret tre poeng.

Det betyr at Sevilla står på 70 poeng i LaLiga før den smått spinnville runde 35 av LaLiga. Der møter de nemlig laget på andreplass, Real Madrid, som har 74 poeng.

I samme serierunde skal også tredjeplass Barcelona (74 poeng) møte Atlético Madrid (76 poeng) som leder ligaen. Dermed kan mye bli avgjort i det som nå hauses opp til å være en av tidenes sesongavslutninger i Spania.

En som tror det er enden på visa for Sevillas titteldrøm er V Sport-ekspert Petter Veland.

- Snipp, snapp, snute, så var Sevillas tittelhåp ute, skriver eksperten på Twitter etter tapet for de helhvite fra Andalucía.

Også den profilerte TV-personligheten Josep Pedrerol fastslår at Sevilla nå er ute av tittelracet i Spania.

- LaLiga handler nå om tre, skriver Pedrerol som da sikter til Atlético, Real Madrid og Barcelona.

For Athletics del handler mye av sesongen om å redde æren. Marcelinos lag ligger på 10. plass i den spanske toppdivisjonen.

Marokkansk måljakt

Det lå an til at hjemmelaget fra Andalucía skulle få en ønsket start på kampen da marokkanske Youssef En-Nesyri viste seg frem midtveis i den første omgangen.

Spissen ruvet i luftrommet på en corner fra argentinske Marcos Acuña, men den spanske landslagskeeperen Unai Simón vartet opp med en fabelaktig redning.

El CLÀSICO: Mye står på spill når Real Madrid og Barcelona møtes til dyst. Vis mer

Det virket nesten som deja vu drøye kvarteret etter da Acuña igjen serverte En-Nesyri, og spissen klasket i vei et skudd som Simón på ny reddet på mesterlig vis.

Det var i stor grad Sevilla som kjørte kampen, selv om Athletic og Asier Villalibre tidvis var nær ved å finne fri bane til mål på et par forløsende kontringspasninger.

Med uavgjort til pause virket det uansett som Sevilla hadde festet et lite grep om kampen, som kom til syne også utover i den andre omgangen da Lopeteguis mannskap beleiret Athletics boks.

Baskisk forsvarsmur

Likevel virket den baskiske forsvarsmuren ugjennomtrengelig på Ramón Sánchez Pizjuán, og selv om både Luuk de Jong og Lucas Ocampos vartet opp med elegant forsøk på brassespark, så holdt Athletic stand.

I det 52. minutt ville hjemmelaget ha straffespark da et innlegg fra Jesús Navas smalt inn i en Athletic-arm. Dommer Jesús Gil Manzano virket spillet videre til forergelse fra hjemmelagets benk.

Laget fra Bilbao gjorde selv et forsøk på å tukte den andalusiske offensive ved å selv sende innpå hurtigtoget Iñaki Williams. Han bidro med fart, men ble stoppet av Diego Carlos og Jules Koundé i Sevilla-forsvaret.

Med kvarteret før slutt tok Acuña saken i egne hender da han hamret til fra distanse. Nok en gang var Unai Simón kjapt nede, og fikk slått ballen ut til hjørnespark.

Manu Trigueros taklet Lionel Messi stygt da Barcelona og Villareal møttes søndag. Vis mer

I det 88. minutt virket avgjørelsen å falle da Nico Williams løp ballen i mål for Athletic. Lillebroren til ovennevnte Iñaki måtte likevel vente på sitt første LaLiga-mål etter at dommer Gil Manzano blåste av for offside.

I det som ble en bliten brødreduell skulle uansett eldstebror Iñaki vise seg eldst. For da Oihan Sancet spilte igjennom Iñaki alene med keeper Yacine Bounou gjorde han ingen feil.

Spanjolen vippet ballen elegant over Sevillas marokkanske burvokter, og sikret 1-0-seieren for Athletic helt på tampen av oppgjøret i Andalucía.

Dermed kan det virke som titteldrømmen for Sevilla fort kan vise seg å kun bli med håpet og drømmen også sesongen 2020/2021. Det er seks poeng opp til ligaleder Atlético Madrid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer