Sjokktap for Agassi

23-åringen Jerome Haehnel sørget for et skikkelig tennissjokk da han sendte André Agassi ut av French Open allerede i 1. runde i dag.

Haehnel er ranket som nummer 271 i verden og skulle i utgangspunktet være et enkelt hinder for rutinerte Agassi. Men den unge franskmannen imponerte stort og vant med sifrene 6-4, 7-6, 6-3.

Agassi, som vant French Open i 1999, kunne vunnet sin 800. enkeltseier i en turnering, men forsvant i stedet ut av turneringen som en svært skuffet mann.

For Haehnel ble dagen som en drøm.

- Jeg sa til meg selv før årets sesong at jeg var nødt til å lykkes. Hvis ikke ville jeg slutte etter sesongen, sa Haehnel, som lenge var et av de største juniorhåpene i Frankrike.

- Mot Agassi ville jeg bare ha det gøy, fordi jeg visste at det sannsynligvis var siste gang jeg spilte mot ham, fortsatte franskmannen.

Som junior trente Haehnel mye sammen med stjernene Arnaud Clement og Pierre-Henri Mathieu.

- Jeg var alltid blant de to eller tre beste som junior. På trening kunne jeg se at jeg var på nivå med Clement eller Mathieu, men det løsnet aldri på ATP-touren. Det var trolig en mental greie, fortalte Haehnel etter seieren over Agassi.

NTB