Sjakk, Magnus Carlsen:

Sjokktap for Carlsen i Nederland: - Jeg tror han var påvirket av lørdagen

Tapte for Rapport.

SLITER I NEDERLAND: Magnus Carlsen Foto: NTB Scanpix / AFP / KARIM JAAFAR
SLITER I NEDERLAND: Magnus Carlsen Foto: NTB Scanpix / AFP / KARIM JAAFAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen måtte se seg slått av ungarske Richard Rapport i åttende runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk søndag.

Carlsen spilte med svarte brikker mot Rapport, som hadde tapt tre og spilt fire remis på sine første sju partier. Han er ranket som nummer 40 i verden.

- Dette var sjokkerende. Jeg tror han var påvirket av lørdagens parti (remis mot Anish Giri, der han slurvet bort seieren). Han hadde en lik stilling, men ønsket å ta igjen det halvpoenget han tapte på blemmen i går. Derfor spilte han overambisiøst, sier VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Nordmannen hadde mye tid igjen på klokken etter at spillerne hadde brukt 20 trekk. Så begynte Carlsen å slite. Han brukte veldig lang tid på sitt 22. trekk slik at motstanderen fikk overtaket også tidsmessig. Etter en godt springertrekk av Rapport i 33. trekk ga nordmannen opp partiet.

- Han gjorde ingen enkelttabbe, men han gjorde en strategisk blemme ved å overvurdere angrepsmuligheten sine. Så enkelt er det, sier Hammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer