Sjokktap for Chelsea

Chelsea styrte det meste før pause, men klarte ikke å holde unna mot et målsultent Bolton.

Chelsea-trener Claudio Ranieri var rasende etter klubbens første hjemmetap i år og holdt tordentale i garderoben i en hel time etter kampen. Chelsea avga også to poeng forrige helg og rykket i går ned fra tabelltoppen.

- Vi må score flere mål når vi har så gode sjaner. Vi mistet rett og slett taket, sier Ranieri.

Gode før pause

Den første halvtimen av kampen så Chelsea ut til å styre mot en ny seier. De driblet, spilte seg til store sjanser og hadde full kontroll på Bolton. Etter 21 minutter la Damien Duff en god corner inn til John Terry som headet fram til Hernan Crespo. Han styrte ballen enkelt i mål fra kort hold. Duff og Crespo skapte flere fine muligheter sammen, men skuddene sviktet. Mutu hadde også mange muligheter, men traff ikke mål.

Isteden var det gjestene som scoret. Makelele skaffet frispark seks minutter før pause. Djorkaeff vippet det lekkert fram til Bruno N'Gotty som headet i mål etter en dårlig klarering av Crespo.

Jublende slutt

Sluttminuttene var fulle av sjanser for Bolton som presset på. I det 89. minutt lyktes de. Forsvarer Glen Johnson lot Henrik Pedersen komme altfor enkelt inn i feltet. Innlegget hans traff forsvarer John Terry som sendte ballen i eget nett.

Bolton var i ekstase etter den uventede seieren.

- Dette er et fantastisk resultat for oss, sier trener Sam Allardyce.

Han ble ikke skremt av milliardærlaget fra London.

- De er et veldig godt lag, men vi er like gode som de fleste andre lag. Vi fortjener all skryt for seieren og spillet i dag.

Seieren var Boltons første på Stamford Bridge på 28 år.

UTSLÅTT: Damien Duff (liggende) og Glen Johson fikk det ikke til mot Bolton. Scoring fra Bruno N'Gotty (t.h.) bidro til sesongens første hjemmetap.