Sjokktap for danskenes tennishåp

Ut i første runde.

RØK UT:  Caroline Wozniacki. Foto: NTB Scanpix
RØK UT: Caroline Wozniacki. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Caroline Wozniacki røk ut av Australian Open allerede i første runde. Den danske tennisyndlingen tapte 1-2 mot Julia Putintseva fra Kasakhstan.

Wozniacki, som tidligere har vært verdensener, tapte overraskende mot Putintseva i stekende varme i Melbourne. Den kasakhstanske jenta er ranket som nummer 76 i verden.

Den danske 25-åringen startet med en oppskriftsmessig 6-1-seier i første sett. Deretter ble det tap i tie break i det andre, før Putintseva avgjorde med 6-4 i det avgjørende settet.

Williams trygt videre Verdensener Serena Williams vant i to strake sett mot italienske Camila Giorgi i første runde av Grand Slam-turneringen Australian Open.

Den amerikanske 34-åringen vant med settsifrene 6-4, 7-5. Williams har knapt spilt turneringstennis siden september på grunn av en kneskade, men brukte likevel kun 45 minutter å slå Giorgi.

- Jeg har ikke spilt på en stund, så det var godt å komme seg gjennom første runde. Jeg holdt meg rolig hele kampen. Kneet føles bra, sa Williams etter kampen.

Williams jakter sin 22. Grand Slam-tittel. Da vil hun i så fall tangere Steffi Graf. Deretter er Margaret Courts rekord på 24 singelseirer det neste åpenbare målet.

Neste hinder for rekordjagende Williams er taiwanske Hsieh Su-wei, ranket som nummer 90.

Overraskelse Sjetteseedede Petra Kvitova fra Tsjekkia har slitt med mageproblemer den siste tiden. Mot Luksika Kumkhum i første runde vant hun enkelt 6-3, 6-1 i to strake sett.

En annen stor overraskelse i første runde, var russiske Margarita Gasparjans seier over tidligere French Open-vinner Sara Errani fra Italia. Den russiske jenta vant 2-1 i sett. Errani åpnet med 6-1 i første sett, men Gasparjan kom tilbake og vant de to siste settene med henholdsvis 7-5 og 6-1. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer