Sjokktap for England

Og VM-drømmen knust for keeper Robert Green.

(Dagbladet.no): Det skiller 55 plasser mellom England (10) og Hviterussland (65) på FIFA-rankingen. Torsdag kveld beroliget et reservespekket England ingen i en såkalt «B-landskamp» hvor de tapte 1-2 - mot et lag som attpåtil spilte de siste 20 minuttene med én mann mindre.

Svennis tok likevel tapet med knusende ro.

- Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Ta seniorspillerne for eksempel: Michael Owen spilte stort sett bra i en time. Han er der han skal være. Ashley Cole og Sol Campbell spilte 90 minutter og Peter Crouch så veldig fin ut. At seniorene er i form er veldig viktig for oss, sier svensken.

Det var likevel flere ting som gikk galt for Sven-Göran Erikssons menn i kveld.

Norwich-keeper Robert Green erstattet David James i pausen.

Helsvart

Han hadde bare spilt fem minutter før det smalt i lysken idet han skulle sparke ut ballen fra 5-meteren. Utsparket gikk rett i beina på Kutusov, Green gikk i bakken som et potetsekk og Hviterussland-spissen viste liten sportsånd da han enkelt utliknet til 1-1 i det tomme buret.

Green ble båret av banen, og fjerdekeeper Scott Carson overtok plassen mellom stengene. Ifølge Sky Sports er skaden så alvorlig at Green med stor sikkerhet mister VM.

FRISK DEBUT: Theo Walcott fikk spille en halvtime og fikk vist England at han har noe i VM å gjøre. Foto: REUTERS
FRISK DEBUT: Theo Walcott fikk spille en halvtime og fikk vist England at han har noe i VM å gjøre. Foto: REUTERS Vis mer

Dermed ble dagen helsvart for Green, som slapp med skrekken minuttet tidligere, da han var nær ved å slippe et frispark fra 30 meter under seg.

- Det er synd for ham, men Scott Carson er en god keeper, noe han viste i kveld, sier Eriksson.

Da er han nok mer opptatt av det som skjer fredag - når han får svaret på torsdagens prøver av foten til Wayne Rooney.

Lennon imponerte

England stilte med et B-preget mannskap på Madejski Stadion torsdag kveld, og Svennis lot mange av unggutta få prøve seg.

Michael Owen startet også sin første kamp på fem måneder, og spilte sammen med Peter Crouch på topp.

England-spilleren som imponerte mest var imidlertid høyrekant Aaron Lennon. Den kjappe Tottenham-vingen terroriserte stakkars Alexander Yurevich med sin store fart og dribleferdigheter, og viste at han kan være en reell utfordrer når alvoret tar til om to uker.

- Det føltes som å debutere som seniorspiller. Alle har spurt meg om jeg er i stand til å ta det neste steget, så dette var deilig, sier han.

Sjokktap for England

England dominerte 1. omgang og ledet fortjent 1-0 til pause etter scoring av Jermaine Jenas.

Walcott nær scoring

Etter 61 minutter fikk Theo Walcott (17) sin landslagdebut da han erstattet Michael Owen. Han må imidlertid vente til Ungarn-kampen før han kan smykke seg med å være Englands yngste landslagsspiller gjennom tidene - fordi kampen mot Hviterussland ikke regnes som offisiell landskamp.

Den lynraske 17-åringen yppet seg umiddelbart, men ble felt idet han var på vei gjennom Hviterussland-forsvaret. Han var også nær scoring på en volley like før slutt.

Eriksson var svært fornøyd med ungguttenes innsats.

- Jeg synes Lennon var veldig, veldig god og selvsikker. Theo Walcott gjemte seg ikke bort i det hele tatt, og det er gledelig.

- Michael Carrick gjorde det bra, og det samme gjorde Jermaine Jenas og Stuart Downing, skryter landslagssjefen.

Hviterussland ble redusert til 10 mann da Sergei Omelianchuk fikk rødt kort etter to kjappe fellinger av Lennon.

Likevel klarte de å score seiersmålet snaue ti minutter før slutt. Sergei Kornilenko dundret ballen i mål og påførte England et ydmykende nederlag.

England har to oppkjøringskamper til før VM. Neste motstander er Ungarn, og så venter Jamaica. 

<B>MATCHVINNER:</B> Med en mann mindre på banen scoret Kornilenko for Hviterussland, som høyst overraskende slo England 2-1.
<B>TRIBUNESLITERE:</B> Sven Göran Eriksson lot sine største stjerner hvile. David Beckham og Steven Gerrard fikk se England tape 1-2 mot Hviterussland fra tribunen.
<B>TILBAKE:</B> Et lyspunkt for England var at Michael Owen startet sin første kamp på fem måneder. Newcastle-spissen ble byttet ut med Theo Walcott etter 60 minutter.