Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokktap for Frankrike i EM

Portugal kjempet Frankrike helt i kne og vant sensasjonelt 28-25 i EM-åpningen.

SMELL: Frankrike gikk på et uventet tap mot Portugal under åpningskampen i EM. Video: Rødt Kort. Vis mer

Portugal kjempet Frankrike helt i kne og vant sensasjonelt 28-25 i EM-åpningen i håndball fredag. Storfavoritten falt blytungt etter svært skuffende spill.

- Det er alltid vanskelig å starte mesterskapet med tap. Vi visste at Portugal var gode - de slo oss i kvalifiseringen - og visste at de kunne slå oss igjen. Og det gjorde de, de spilte veldig godt, sier Frankrikes store stjerne, Nikola Karabatic, etter kampen.

Dette var den første kampen i Norges gruppe (D). Frankrike starter ofte mesterskapene småtregt. Det ble ikke noe unntak foran snaut 8000 tilskuere i Trondheims nye storslåtte arena.

Portugal har fått et løft i herrehåndball de siste par årene. Hadde portugiserne vært litt kjøligere i hodet, kunne de ledet med tre mål til pause.

I stedet løp Frankrike inn 11-12 -reduseringen like før omgangen var over. Frankrikes keepere hadde en katastrofal førsteomgang der baklengsmålene rant inn.

I 2.-omgangen overtok storfavoritten initiativet i løpet av noen få minutter. Andrekeeperen Yann Genty dro fram noen redninger, men det holdt ikke lenge. Portugal gikk opp til 20-18-ledelse da keeper Alfredo Quintana kastet ballen over hele banen og inn i det franske målet. Den økte til 22-19 kort etter.

Frankrike kom tilbake etter tre raske mål og utlignet. Resten av kampen ble jevn.

Frankrike er Norges motstander søndag i det som ble ansett som «gruppefinalen» før EM. Nå må de franske gutta spille for å opprettholde håpet om å gå videre til hovedrunden.

Norge spiller mot Portugal tirsdag.