Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania slo Frankrike i semifinalen

Sjokktap for Frankrike. Stoppet av 38 år gammel keeperlegende

Arpad Sterbik er 38 år, to meter høy og har blitt kåret til verdens beste håndballkeeper.

KEEPERLEGENDE: Arpad Sterbik gjorde mange gode redninger mot Frankrike. 38-åringen var sterk delaktig i at Spania nådde finalen. Foto: REUTERS/Marko Djurica
KEEPERLEGENDE: Arpad Sterbik gjorde mange gode redninger mot Frankrike. 38-åringen var sterk delaktig i at Spania nådde finalen. Foto: REUTERS/Marko Djurica Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Frankrike - Spania 23-27 (9-15)

(Dagbladet): Frankrike er en av håndballverdenens storheter, og var regnet som en av de store favorittene før EM. Franskmennene er regjerende verdensmestere og har også gått til topps i europamesterskapet tre ganger tidligere.

Mot Spania fredag kveld fikk de tidlig problemer. En stor del av æren for det skal Arpad Sterbik ha.

Spanjolenes keeper sto som en vegg i buret, og stoppet flere straffekast. Sammen med keeperkollega Rodrigo Corrales sørget han for at målkåte franskmenn kun sto med ni nettkjenninger til pause. Spania ledet dermed med seks mål halvveis i kampen, og klarte å holde unna til dommeren blåste for siste gang.

Dermed er Spania klare for EM-finale.

38 år og to meter høy

Sterbik er en legende i håndballverden, og ble nylig kalt inn i Spanias tropp. Han hadde i utgangspunktet takket nei til spill i årets mesterskap, men da førstekeeperen ble skadet ropte spanjolene etter hjelp.

Sterbik er 38 år og har tidligere blitt kåret til verdens beste håndballkeeper. Han har vært med i en årrekke og har også landskamper for det nå oppløste Jugoslavia. Keeperen er født i Serbia, og har også landskamper for dem. I seinere tid har han imidlertid valgt å representere Spania, et land han har spilt i gjennom store deler av sin klubbkarriere.

Noe som har hjulpet den aldrende mannen til toppen av håndballhierarkiet er hans fysiske dimensjoner. Med sine to meter på sokkelesten og en voldsom fysikk, er det vanskelig å få ballen forbi Sterbik. Noe Frankrike fikk erfare fredag kveld.

Frankrike tok innpå

Ledet an av verdensstjernen Nikola Karabatic trappet Frankrike opp jakten på Spania.

Franskmennene gjorde heller ingen god andreomgang, og lå på det meste under med åtte mål. Men ting kan snu fort i håndball, og plutselig var de bare tre mål bak.

Spanjolene så ut til å føle presset, men fikk et lite pusterom da en fransk spiller fikk to minutt utvisning.

Gjennom noen nervepirrende sluttminutter klarte Spania å holde unna, og vant til slutt 26-23.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!