Sjokktap for Frankrike

Mot Angola - begge er i Norges gruppe.

METZ (Dagbladet.no): Frankrike er blitt pekt ut som en av utfordrerne til VM-gullet. Ikke minst siden mesterskapet går på hjemmebane.

Det startet også oppskriftsmessig mot Angola i mellomspillet i håndballbyen Metz. Men så begynte trøbbelet for Olivier Krumbholz\' jenter.

Angola spiste opp ledelsen og da det gjensto ti minutter overtok afrikanerne føringen. Et veldig entusiastisk hjemmepublikum løftet de franske jentene, og de siste minuttene var det helt jevnt.

Luisa Kiala scoret til 28-27 for Angola rett før slutt. Det ble et skikkelig drama i sluttsekundene og Mariame Signate bommet med en underarm 15 sekunder før sluttsignalet. Da var det i realiteten over.

Nair Almeida - som scoret hele 11 ganger - kontret inn det siste målet, og de endte to mål foran. Franske Sophie Herbrecht puttet også 11.

Etter kampen jublet de få Angola-tilskuerne på tribunen ellevillt og spillerne danset på banen. Resten av hallen var helt stille. Frankmennene er sjokkert.

Da de angolske jentene kom nydusjet inn i hallen igjen for å se den norske kampen, reiste det franske publikummet seg og hyllet dem.

Russland slo ikke overraskende Kroatia tidligere på dagen, 30-25.

HJEMMEFAVORITTEN SNUBLET: Frankrike er en av favorittene til verdensmesterskapet. Da passer det dårlig å tape mot Angola. Foto: SCANPIX
HJEMMEFAVORITTEN SNUBLET: Frankrike er en av favorittene til verdensmesterskapet. Da passer det dårlig å tape mot Angola. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi er for ujevne i prestasjoene våre, og har et stykke å gå, sier russernes landslagssjef Evgenij Trefilov.

• Her kan du sjekke alle resultatene fra mellomrunden

PS! Dagbladet.no følger Norge - Makedonia direkte klokka 21.20.