Sjokktap for håndballherrene

Norges herrelandslag i håndball maktet ikke å følge opp 13-målsseieren hjemme mot Romania i EM-kvalifiseringen. Søndag ble det tap i returkampen.

Rumenerne vant 31-27 etter å ha ledet 13-12 ved pause. Dermed har lagene to poeng hver i kvalifiseringen, men Norge vil takket være overlegen målforskjell innbyrdes gå foran om lagene ender på lik poengsum.

- Jeg er ikke så overrasket over at vi tapte kampen her nede. Men vi spilte ikke bra, og det liker jeg ikke. Det så ikke ut til at vi var klare for å spille håndballkamp, sa landslagstrener Gunnar Pettersen til NTB søndag kveld.

Norge klarte å henge med rumenerne lenge, med åttemålsscorer Kjetil Strand i spissen, men mistet grepet utover i annenomgangen.

- Vi har vært veldig gode i forsvar tidligere, men var det ikke i dag. Det var nok grunnen til at vi tapte denne kampen, sa Gunnar Pettersen, som også var misfornøyd med det defensive etter det første møtet med Romania.

Kravstor

Landslagstreneren kunne riktignok konstatere nok en gang at Norge scoret mange mål, men det er ikke nok.

- Det blir mange mål, men vi gjør mange småfeil også i angrep. Det må vi rette på. Jeg er kravstor, sa han.

Neste oppgave for Pettersen og Norge er gruppas jumboland Luxembourg, mens laget avslutter med dobbeltkamp mot Hviterussland om to uker. De to beste i kvalifiseringen går videre til omspill om EM-plasser.

- Jeg har ikke studert Luxembourg så nøye, men vi kan ikke tillate oss å gjøre mange feil og slippe inn så mange mål. Nå må vi bruke den lille tiden vi har på å rette opp småfeilene, sier Gunnar Pettersen.

- Vi har ikke akkurat god tid på å forberede oss til de siste kampene i kvalifiseringen. Det er en del reising mellom kampene, så vi går glipp av mange dager, sier han.

(NTB)