Sjokktap for Larvik

Semifinale sluttspillet, 1. kamp: Tertnes- Larvik 32- 20. Pinlig berørt valgte Ole Gustav Gjekstad å slakte spillerne sine etter Larviks første tap for et norsk lag på tre år og elleve dager.

18. april 2001 vant Nordstrand 28- 22 over Larvik. Etter 73 strake seirer tapte Larvik i går på nytt. Og det så til de grader.

- Helt under båten, helt uakseptabelt. Vi har ingen unnskyldninger. Det er altfor mange spillere som ikke ofrer nok og blør for Larvik-drakta om dagen, sier Gjekstad til Dagbladet.

Tertnes ledet 19- 10 ved pause, og var på det meste oppe i 15 måls ledelse, 30- 15, noen minutter før slutt.

- Det er nesten så vi ikke tror det. Larvik har vært mer suverene enn Rosenborg. Helt fantastisk, men på ingen måte avgjort. Det blir tøft i Larvik, sier Tertnes-trener Lars Riis Ellingsen.

Gode hjemme

Hjemme i Bergslihallen har ikke Larvik tapt mot norske lag på 59 kamper de siste fem åra. 12 mål er veldig mye å ta igjen før returmøtet søndag.

Ryker Larvik ut av sluttspillet, ryker også billetten til Champions League neste år. Seieren i mellomspillet sikrer likevel en mulighet til å spille kvalik til den gjeveste europacupen.

Der risikerer Larvik motstand fra øverste hylle. Nordstrand røyk ut for Hypo i kvaliken før årets sesong.

- Mangler disiplin

- Vi har bare oss sjøl å takke. Det mangler disiplin i laget. Heretter må vi bruke spillere som er villige til å gi nok av seg sjøl. De må tørre å ikke trekke seg, sier Gjekstad som manglet Tonje Larsen (skadd) og Katja Nyberg i går.

- Vi savnet disse. De som tok over klarte ikke å bære børa, sier Gjekstad.

Ville ta Larvik

Riis Ellingsen var full av ros til sine egne jenter.

Hege Vikebø ble toppscorer med åtte mål. Larvik har tydeligvis gått på en kollaps både fysisk og mentalt etter dobbelttapet for Krim i Champions Leauge.

- Sjøl har vi hatt fullt fokus mot denne kampen. Vi ville sette Larvik på plass. Dette er bra for norsk håndball, sier Riis Ellingsen til Dagbladet.

UAKSEPTABELT: - Vi har ingen unnskyldninger, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad