Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokktap for Liverpool

John Arne Riise fikk det hett mot Celtic. Nå er Liverpools drøm om triumf i UEFA-cupen knust. Les kampfakta her

John Hartson, som heiet på Liverpool i guttedagene, var overlykkelig etter triumfen. -Jeg misset på et viktig straffespark sist søndag (den skotske ligacupfinalen). Denne fulltrefferen retter opp det meste, sa Hartson.

Etter 2-0-seier på Anfield torsdag er det Celtic som går videre til semifinale. Den skotske toppklubben visste den hadde en vrien oppgave foran seg på Anfield, ettersom den første kvartfinalen endte 1-1. Liverpool entret hjemmearenaen som favoritter og med ett mål: Semifinale i UEFA-cupen.

Situasjonen ble annerledes da gjestenes Alan Thompson scoret kampens første mål i første omgangs siste minutt. Det avgjørende målet kom på et frispark fra om lag 20 meter. Liverpool-muren hoppet da frisparket ble tatt, men ballen forsvant under. Keeper Jerzy Dudek var satt ut av spill.

Dermed skjedde det som Liverpool-manager Gérard Houllier fryktet på forhånd, og Liverpool var nødt til å score to mål for å sikre seg en plass i semifinalen.

Hartson avgjorde

I stedet for mål til hjemmelaget, var det Celtic som slo til igjen ti minutter før den avgjørende kampen var over. Denne gangen var det John Hartson som gjorde jobben på egen hånd. Dudek fikk fingertuppen på skuddet fra 20 meter, men kunne ikke hindre et nytt mål.

Liverpool var høyt oppe etter seieren over Manchester United i ligacupfinalen tidligere i år, men det er ingen tvil om at klubben i utgangspunktet jaktet større triumfer denne sesongen.

Den engelske ligatittelen var blant målene, men det gikk definitivt ikke som planlaget. I dag er Liverpool 14 poeng bak serieleder Arsenal og helt ute av gullkampen.

Under pari

Heller ikke i mesterligaen gikk det veien for klubben med høye ambisjoner. Basel og Valencia sørget for at Liverpool måtte ta til takke med UEFA-cupen etter de innledende kampene.

Der har manager Gérard Houllier gitt klar beskjed om at finalen var målet. Nå er også den planen gått i vasken, og Liverpool står tilbake med en sesong under pari.

Lazio er også videre etter 2-1-seier over Besiktas torsdag, mens Porto kom seg til semifinalen etter 2-0 mot Panathinaikos.

I kveldens siste kamp måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille Boavista og Malaga etter at portugiserne hevnet 1-0-tapet fra det første møtet. Malaga misset to ganger, og Alexandre Goulart satte inn den avgjørende straffen for Boavista.

Kvart- og semifinalene i mesterligaen trekkes fredag samtidig som UEFA-cupoppsettet gjøres.

(NTB)

FORAN: Alan Thompson (t.h.) og Celtic holdt unna for Emile Heskeys Liverpool. Skottene vant 2-0, og er videre til semifinalen i UEFA-cupen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling