TAPTE: Magnus Carlsen gikk på et svært overraskende tap i 16-delsfinalen av FIDE World Cup. Foto: Andrew Halseid-Budd/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TAPTE: Magnus Carlsen gikk på et svært overraskende tap i 16-delsfinalen av FIDE World Cup. Foto: Andrew Halseid-Budd/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Ble slått ut av 35.-rangert kineser

Sjokktap for Magnus Carlsen - ute av World Cup

Klarte bare remis i avgjørende parti mot kinesiske Bu Xiangzhi.

(Dagbladet): Den regjerende verdensmesteren Magnus Carlsen var blant forhåndsfavorittene i FIDE World Cup i sjakk, men gikk på et svært overraskende tap 1,5 - 0,5 mot kineseren Bu Xiangzhi.

Turneringen, som arrangeres i Tblisi i Georgia, spilles som en utslagsturnering hvor sjakkspillerne møtes to mot to.

Bu er bare rangert som nummer 35 i verden, men storspilte over de to oppgjørene mot nordmannen og vant det første partiet lørdag. Med en trygg remis i dag halte kineseren inn seieren. Partiet var over etter bare 29 trekk og like over tre timers spill. Dermed har Carlsen tapt matchen i 16-delsfinalen av turneringen.

Som sjakkmester Tarjei Svensen skriver på Twitter er dette Carlsens første tap i matchspill siden 2007, da han tapte 1,5 - 0,5 i semifinalen av World Cup i Khanty-Mansiysk i Russland.

Carlsen har aldri vunnet World Cup i sjakk og må nå vente på å gjøre et nytt forsøk. Derfor blir det nå en lang pause før neste gang nordmannen er i aksjon.

Carlsen har valgt å stå over EM for landslag i november, det neste på programmet er London Chess Classic i desember.