Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokktap for Magnus mot 16-åring

Spilte med hvite brikker, men ble slått på 22 trekk.

MISTET TOPPRANGERINGEN: Tre partier uten seier i Nederland betyr at Magnus Carlsen har blitt skjøvet ned på andreplass på live-verdensrankingen. 
Foto: Henning Lillegård, Dagbladet
MISTET TOPPRANGERINGEN: Tre partier uten seier i Nederland betyr at Magnus Carlsen har blitt skjøvet ned på andreplass på live-verdensrankingen. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen starter sjakkåret med storturneringen Tata Steel Chess i Nederland.

Han åpnet OK med to uavgjorte partier i helga, men i dag gikk han på et reelt sjokktap for det 16-årige hjemmehåpet Anish Giri, som kvalifiserte seg for a-gruppa i årets turnering ved å vinne b-gruppa i fjor.

Carlsen spilte med hvite brikker mot det nye vidunderbarnet, men etter 22 trekk hadde Giri vunnet partiet.

Magnus Carlsen kan ikke annet enn å smile galgenhumoristisk av sin egen miss på Twitter-siden sin.

- Det er alltid fint å få bekreftet at jeg fortsatt er i stand til å rote bort en brikke på ett trekk, skriver Carlsen.

Sponsoransvarlig Espen Agdestein følger Magnus via nettet fra Norge, og medgir at det ikke var spesielt morsomt å registrere at Magnus mistet en hest fire trekk før partiet var over.

- Det er sånt som skjer, med det er ikke noe hyggelig. Han tapte mot en av de presumtivt svakeste spillerne i turneringen. Men det er bare å bite tenna sammen, han har spilt tre av tretten partier i turneringen, sier Agdestein til Dagbladet.

Han mener det først og fremst var Carlsens tabbe som avgjorde.

- Det var ikke noe bra parti av Magnus. Det var mer han som tapte enn Giri som vant, sier Agdestein.

Giri er sønn av en nepalesisk far og russisk mor, og er født i St. Petersburg, men har bodd i Nederland siden 2008, ifølge Wikipedia.

Giri ble stormester i sjakk i en alder av fjorten år, sju måneder og to dager. Magnus Carlsen ble stormester før han fylte tretten og et halvt år.

Etter tre partier uten seier, har Magnus mistet førsteplassen på verdensrankingen til Viswanathan Anand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling