Sjokktap for Sjarapova

Tittelforsvareren slått ut av tenåring.

Tittelforsvarer Maria Sjarapova kom ikke lenger enn til 3. runde i årets US Open. Den polske tenåringen Agnieszka Radwanska ble for sterk.

18-årige Radwanska vant 6-4, 1-6, 6-2 og påførte Sjarapova hennes tidligste tap i en Grand Slam-turnering på tre år.

Sjarapova avga bare to games i sine to første kamper, og hadde vært på banen bare 101 minutter til sammen. Men i tredje kamp fikk hun tøffere motstand enn hun satte pris på.

Radwanska behersket den lumske vinden best og sikret seg første sett. I annet sett så Sjarapova ut til å ha våknet for alvor da hun vant åtte games på rad, men så var det slutt. På 0-2 i avgjørende sett vendte Radwanska kampen fullstendig og vant seks games på rad.

- Det var ikke hyggelig å tape åtte games på rad, men jeg hadde intet å tape ved å søke vinnere i hvert slag, og jeg lyktes, sa Radwanska.

- Nå må jeg ut på shopping med lillesøsteren min. Jeg sa til henne at om jeg slo Sjarapova så skulle jeg kjøpe luksusvesker til oss begge. Hun venter sikkert på meg i garderoben, la hun til.

Sjarapova gjorde 49 upressede feilslag og hele 12 dobbeltfeil.

- Spillet mitt var ikke der i dag. Selv da jeg vant mange games på rad, så spilte jeg ikke bra. Jeg tror det var en kombinasjon av vinden og en motstander som spilte bra, sa hun.

SLET I VINDEN: Tittelforsvarer Maria Sjarapova kjempet hardt, men det holdt ikke mot polske Agnieszka Radwanska i 3.runde av US Open. Foto: JASON SZENES/EPA/SCANPIX
SLET I VINDEN: Tittelforsvarer Maria Sjarapova kjempet hardt, men det holdt ikke mot polske Agnieszka Radwanska i 3.runde av US Open. Foto: JASON SZENES/EPA/SCANPIX Vis mer

Det var ingen stor russisk tennisdag i kvinnenes turnering i New York lørdag. Sjuendeseedede Nadia Petrova ble slått i strake sett av den ungarske tenåringen Agnes Szavay, mens Maria Kirilenko tapte for ukrainske Julia Vakulenko.

Anna Tsjakvetadze ordnet i fjerde forsøk den første russiske seieren da hun slo indiske Sania Mirza 6-2, 6-3.

(NTB)