Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokktap for Spania i åpningskampen i OL

Japan rystet europamesterne.

AVGJORDE: Japans Yuki Otsu gråt etter kampslutt. Han sørget for japansk seier over forhåndsfavoritten Spania. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
AVGJORDE: Japans Yuki Otsu gråt etter kampslutt. Han sørget for japansk seier over forhåndsfavoritten Spania. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART Vis mer

(Dagbladet): Spania - Japan 0-1.

Regjerende U21-europamester Spania er regnet av mange som favoritten til OL-gull i fotball i London, men i dag fikk de verst tenkelig start på turneringen.

Japan vant åpningskampen 1-0 mot et passivt spansk lag, og ga Juan Mata og co. en skikkelig vekker.

- Dette var bare første kamp i gruppespillet, og det er mange kamper igjen. Først må vi ta oss til cupspillet. Om vi greier det, møter vi gjerne Spania igjen, sier Japans trener Takashi Sekizuka, ifølge NTB.

Sovende forsvar
Målet kom etter en dødball i første omgang, da Yuki Otsu fikk stå helt alene blant et sovende spansk forsvar, og kunne styre ballen forbi en nølende David De Gea i målet.

Spania var svake før pause, og ble redusert til ti mann da Igor Martinez ble utvist etter scoringen. Til tross for bedre takter i andre omgang klarte de aldri å komme tilbake.

Må beholde roen
Japan hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, og på et tidspunkt var det utrolig at de ikke hadde scoret flere mål.

- Noen vinner og noen taper. Vi må se fram mot neste kamp og beholde roen, sier David De Gea.

Honduras og Marokko spilte 2-2 i den andre kampen i OL-gruppe D.

Jerry Bengtson fra New England Revolution scoret to ganger for Honduras, mens Abdelaziz Barrada og Zakaria Labyad scoret for marokkanerne, som måtte avslutte med ti mann etter en utvisning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media