Sjokktap for Sverige

Tsjekkia vant hele 6-1 i Globen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed mister den gylne generasjonen med Mats Sundin, Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Tommy Salo og Markus Näslund den store festen i Nord-Amerika. Mens svenskene skammer seg kan Tsjekkia glede seg over semifinale, trolig mot Canada.

Kvartfinaletapet stiller seg i rekken av svenske hockeyfadeser de siste årene. I 1998 tapte man OL-finalen mot Finland, fire år senere satte lille Hviterussland en stopper for Sveriges OL-sjanser allerede i kvartfinalen. Nå har stjernegalleriet «Tre Kronor» misbrukt enda en mulighet, nemlig prestisjefylte «World Cup».

Sverige var fullstendig utspilt i den første perioden. Martin Straka og Martin Havlat nettet for Tsjekkerne etter svenske feil på egen blå linje. Etter at Marek Zidlicky økte til 3-0 i den andre perioden pep publikum mot sine egne helter.

Etter at den siste perioden var ferdigspilt sto det 6-1 på resultattavlen. Dermed er Sverige ute av verdenscupen.

Sjokktapet betyr også slutten for landslagssjef Hardy Nilsson. Han blir i ettertid sett på som en evig toer. Nilsson ledet Sverige til to VM-sølv, men den stolte hockeynasjonen er ikke fornøyd med slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer