SKUFFELSE: OL-drømmen brast for Serena Williams da hun tapte for Jelina Svitolina. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB scanpix 
SKUFFELSE: OL-drømmen brast for Serena Williams da hun tapte for Jelina Svitolina. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB scanpix Vis mer

Sjokktap for tittelforsvarer Williams

Det blir ikke noe femte OL-gull.

Verdensener og tittelholder Serena Williams røk ut av OL-turneringen i Rio med tap i strake sett mot 15.-seedede Jelina Svitolina i 3. runde.

Ukrainerens 6-4, 6-3-seier skapte sjokkbølger og ødela Williams' håp om et femte OL-gull. Amerikaneren er også utslått i double, der hun spilte sammen med søsteren Venus.

Tirsdag ble også tredjeseedede Garbiñe Muguruza slått ut av turneringen, og det betyr at kun Angelique Kerber (Tyskland, 2.-seedet) er igjen blant de fem høyest seedede til OL.

Spanske Muguruza, som vant Roland-Garros i år, tapte 1-6, 1-6 for Mónica Puig.

Overrasket

– Jeg fant ikke en måte å slå henne på, men jeg er over det. Jeg må være klar for double. Jeg håper jeg kan gjøre det bra der og i mixed double (med Rafael Nadal), så jeg ikke sitter igjen med denne dårlige følelsen, sier Muguruza.

Puig kommer fra Costa Rica og er ranket som nummer 34 i verden. Hun møter tyske Laura Siegemund i kvartfinalen.

– Jeg har fortsatt gåsehud, sa Puig, som falt i bakken da seieren var et faktum.

– Det er som en Coca-Cola-flaske. Hvis du rister og rister og rister, vil den eksplodere. Så jeg prøvde å ikke eksplodere før det riktige øyeblikket.

Keys takket Williams

Amerikanske Madison Keys ble den første kvinnelige tennisspilleren som kvalifiserte seg til kvartfinalen i Rio de Janeiro. Hun slo spanske Carla Suárez-Navarro 6-3, 3-6, 6-3.

21-åringen takket Serena Williams for inspirasjon etter avansementet.

– Jeg er bare glad for å være på samme lag som Serena Williams. Det er takket være henne at jeg klarte å klatre på rankingen og kvalifisere meg (til OL), sier Keys.

Keys er sjuendeseedet i OL og nådde semifinalen i Australian Open i januar. I kvartfinalen venter Darja Kasatkina, som slo ut italienske Sara Errani.

Konta videre

Britiske Johanna Konta er også klar for kvartfinale. Hun er tiendeseedet og slo russiske Svetlana Kuznetsova 3-6, 7-5, 7-5. Kampen varte i tre timer og sju minutter. Konta møter Kerber i sin kvartfinale.

Tsjekkeren som slo ut danske Caroline Wozniacki, Petra Kvitová, tok seg også videre tirsdag kveld. Russiske Jekaterina Makarova ble slått 4-6, 6-4, 6-4. I kvartfinalen skal Kvitová møte Svitolina. (©NTB)