Sjokktap for United

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United måtte gå slukkøret av banen etter 1-0-tap for ungarske Zalaegerszeg.

Manager Alex Fergusons kunne nok tenkt seg noe helt annet enn tap i den første kvalifiseringskampen i mesterligaen. Det eneste han fikk var målsjanser i haugevis og null uttelling.

Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy var sentrale i innledningen av kampen og skapte flere store målsjanser. Solskjær hadde blant annet et skudd i tverrliggeren etter bare fem minutter.

Slik fortsatte det for Manchester United - både i 1. og 2. omgang. Men målene uteble. Etter at United nærmest hadde kjørt over Zalaegerszeg i hele 2. omgang, skjedde det som svært få hadde regnet med: Etter å ha vært på banen i bare sju minutter styrte Bela Koplarovic ballen i mål fra kloss hold ett minutt på overtid.

En annen innbytter, Phil Neville, må ta mye av skylden for at Manchester United fikk en skjev start på mesterligaen. Neville bommet på et langt fremspill, og nærmest ga ballen til Tamas Szamosi. Ungareren stormet fremover på banen, og sendte ballen videre til Koplarovic.

Alex Ferguson måtte klare seg uten en skadet Rio Ferdinand i Ungarn. Som om ikke det var nok, måtte en annen forsvarer, Wes Brown, forlate banen med en ankelskade etter bare fem minutter.

David Beckham, som har slitt med en skade før årets sesong, spilte ingen god kamp mot Zalaegerszeg. Roy Keane, som den siste tiden har vakt oppsikt med sin selvbiografi, var heller ikke seg selv i kvalifiseringskampen.

Manchester United vant mesterligaen i 1999, men måtte kvalifisere seg foran årets sesong ettersom de havnet på 3. plass i den engelske eliteserien i fjor.

(NTB)

TAPTE: For en gangs skyld ble David Beckham for liten.