Arsenal tapte mot BATE Borisov i Europa League

Sjokktap i Hviterussland - BATE rystet Arsenal

Arsenal gikk på et pinlig bortetap for hviterussiske BATE Borisov i Europa League og får en kinkig oppgave i returoppgjøret neste uke.

SKUFFENDE AFTEN: Alexandre Lacazette er oppgitt etter å ha fått en scoring annullert. Verre ble det seinere da franskmannen ble utvist etter en stygg albue i ansiktet til Aleksandar Filipovic. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix
SKUFFENDE AFTEN: Alexandre Lacazette er oppgitt etter å ha fått en scoring annullert. Verre ble det seinere da franskmannen ble utvist etter en stygg albue i ansiktet til Aleksandar Filipovic. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • BATE Borisov - Arsenal 1-0 (1-0)

Forskjellen mellom Arsenal og naborival Tottenham Hotspur kunne knapt vært større for øyeblikket. Dagen etter at Spurs hadde knust Tysklands beste lag i Champions League hadde Arsenal det meget tøft på bortebane i Europa League i Hviterussland.

For selv om Arsenal kom til BATE Borisov som klare favoritter til å gå videre fra 16.-delsfinalen var det ikke slik det virket ute på den humpete banen i Borisov. Unai Emerys mannskap fikk virkelig slite mot det hviterussiske mannskapet som ikke har spilt en offisiell fotballkamp på over to måneder.

Rett før pause scoret nemlig hjemmelaget kampens etter en god dødball fra høyrekanten. Midtbanespiller Stanislaw Drahun raget høyest i feltet og headet ballen forbi Arsenals målvakt Petr Cech.

- Dette var ikke resultatet vi ønsket, men BATE jobbet hardt for det. Neste uke kommer det til å bli annerledes, sa Arsenal-trener Unai Emery, som vant europaligaen tre år på rad da han var Sevilla-trener.

- I første omgang var vi gode, med sjanser til å score, men på 1-0 var BATE defensivt gode og gjorde det vanskelig for oss.

Forrige sesong møttes de to lagene i gruppespillet i samme turnering og Arsenal vant de to kampene 4-2 og 6-0. Nå får Arsenal en tøffere oppgave med å slå ut hviterusserne i årets utgave av turneringen.

Annullering

Arsenal startet kampen friskt og både Henrikh Mkhitaryan og Alexander Iwobi hadde eventyrlige sjanser til å sende gjestene i ledelsen. Da virket det som om Arsenal skulle kjøre over vertene.

I stedet ble kampbilde et annet. Vertene var giftige på kontring og skapte stadig trøbbel for Arsenals forsvar. Nærmest scoring var Nemanja Milic som traff utsiden av stolpen fra to meters hold etter en snau halvtime.

Arsenal virket rystet og det var vertene som kunne score kampens første mål rett før pause.

I andre omgang slet de røde fra Nord-London med å komme til skikkelige sjanser. Alexandre Lacazette trodde riktignok at han hadde utlignet ti minutter ut i omgangen, men linjemannen var oppe med flagget og vinket for offside på franskmannen.

Fikk rødt

Arsenal, som ikke hadde med seg Aaron Ramsey og Mesut Özil til Hviterussland, kastet innpå storspissen Pierre-Emerick Aubameyang i håp om få til noe mer offensivt.

Det hjalp lite og vondt ble til verre da Alexandre Lacazette mistet hodet fem minutter før full tid. Franskmannen ble holdt i trøya da han vendte opp. Det likte han dårlig og slo til med albuen i fjeset på oppasseren.

Dommer Srdjan Jovanovic dro helt korrekt fram det røde kortet. Dermed må Arsenal klare seg uten Lacazette i returoppgjøret og franskmannen kan bli utestengt i flere kamper om Arsenal klarer å ta seg videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer