<strong>MISNØYE:</strong> Jürgen Klopp var langt fra fornøyd med egne spillere tirsdag kveld. Liverpool fikk en tøff kveld i Beograd hvor hjemmelaget tok grep fra start av. Foto: NTB Scanpix
MISNØYE: Jürgen Klopp var langt fra fornøyd med egne spillere tirsdag kveld. Liverpool fikk en tøff kveld i Beograd hvor hjemmelaget tok grep fra start av. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liverpool tapte mot Røde Stjerne

Sjokktap på fryktarenaen: - Fuck you, Liverpool!

Overkjørt av gruppejumboen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Røde Stjerne - Liverpool 2-0 (2-0)

«Fuck you, Liverpool!» runget høylytt og taktfast utover arenaen gjentatte ganger før kampstart i Beograd.

Stadion Rajko Mitic er kjent som en fryktet plass å komme til, og Liverpool ble på ingen måte ønsket hjertelig velkommen.

- Det er en av veldig få ganger jeg har vært litt redd før kampstart, sa Brede Hangeland, som har vært der som spiller, i TV2s studio.

Nøyaktig hva som var årsaken til de voldsomme ropene, er vanskelig å si. Kanskje var det et svar til Liverpools, og en rekke andre gigantklubbers, ønske om å forlate Champions League til fordel for en mer eksklusiv og mer innbringende turnering? Der vil ikke Røde Stjerne være velkommen. Kanskje var det fordi Liverpool valgte å holde kosovo-fødte Xherdan Shaqiri, en spiller med et anstrengt forhold til Serbia, borte fra dagens kamp?

Eller kanskje ønsket de bare å spre frykt hos de tilreisende, i håp om å få en sportslig fordel. Det lykkes de i så fall med.

Kampfakta

  • Røde Stjerne – Liverpool 2-0 (2-0)
  • Mål: 1-0 Milan Pavkov (22), 2-0 Pavkov (29).
  • 51.000 tilskuere.

Kunne feste grepet

I det tilsvarende oppgjøret på Anfield for to uker siden vant Liverpool komfortabelt 4-0. På papiret er det stor klasseforskjell på de to lagene, og serberne fikk oppleve engelskmennenes fryktede angrepstrio i full effekt. Mohamed Salah puttet to, og Sadio Mané og Roberto Firmino hvert sitt. Gjestene var sjanseløse.

Motivasjonen for en ny storseier var nok høy hos Liverpool. Da kunne de både rykke fra i toppen av gruppa, samtidig som de satte press på Napoli og Paris Saint-Germain, som møtes seinere i kveld.

Kveldens oppgjør i Beograd ble imidlertid ingen parademarsj fra start til slutt.

Grov bom

Røde Stjerne vågde å flytte fram mye folk i innledningen av kampen, og selv om de aller største sjansene uteble, følte nok gjestene på hjemmelagets press og ønske om å tilfredsstille egne supportere.

Etter hvert begynte også favorittene fra Liverpool å skape sjanser, og Daniel Sturridge vil nok slite med nattesøvnen etter hans forsøk alene med keeper. Spissen mottok ballen alene på bakerste stolpe bare fem meter fra mål, men med ryggsekken på føyk ballen på smått utrolig vis over.

Sturridge ergret seg nok litt ekstra over bommen da han så hva som skjedde få minutter seinere. Røde Stjerne hadde vist seg farlige på corner ved en rekke anledninger allerede, og midtveis i omgangen steg Milan Pavkov til værs og stanget kontant inn 1-0. Publikum eksploderte i ekstase, og det skulle ikke ta langt tid før tribunene ristet igjen.

Publikum i ekstase

For Liverpool virket smått sjokkerte etter vertenes åpningsscoring, og vondt ble snart til verre.

Røde Stjerne la seg på ingen måte bakpå, men fortsatte å trykke på. Det fikk de belønning for bare sju minutter etter åpningsscoringen. Og nok en gang var det Pavkov som var på ferde.

Denne gangen viste angriperen at det er trykk i høyrefoten også. James Milner mistet ballen til Pavkov, som førte ballen fram til skuddhold på litt over 20 meters hold. Derfra suste ballen knallhardt mot hjørnet, og selv om Alisson fikk noen fingre på den, var 2-0 et faktum. Pavkov slo gjentatte ganger på klubbemblemet over hjertet, og publikum svarte med ville jubelbrøl.

Sjeldent tamme

Røde Stjerne presset på for mål nummer tre like etter pause, og var nære ved å klare det også. Etter en fryktelig svak første omgang, begynte imidlertid også Liverpool å våkne til liv etter hvilen.

Hjemmelaget forsvarte seg godt, men begynte å framstå litt slitne etter hvert, og Jürgen Klopps menn øynet muligheten til å slå tilbake. Sjansene begynte å komme, og omgangens største til da tilfalt Salah. Egypterens volley fra innenfor 16-meteren smalt i krysstanga. Og ut.

Liverpool satte scoringsrekord i Champions League i fjor da de satte ballen i nettet hele 47 ganger fra gruppespillet fram til finalen. Da noterte Salah, Mané og Firmino seg alle for ti scoringer hver, men mot Røde Stjerne maktet de ikke å trenge gjennom forsvaret. Uvanlig for en av verdens mest velfungerende angrepstrioer, men i Beograd virket de tidvis tamme tirsdag kveld.

- Vi hadde problemer over hele banen. Vi kom ikke godt i gang, og da blir man straffet. Det ble bedre i annen omgang. Vi vet vi kan slå både Napoli og PSG, sa en optimistisk James Milner til BT Sports etter kampen.

Ved sluttsignalet tok det skikkelig av en siste gang på tribunene, og festen fortsette nok langt ut i de sene nattetimer. Røde Stjerne vant forgjengeren til Champions League i 1991, og dette er nok den største europeiske triumfen laget har opplevd siden.

PS: Samtidig møttes også Monaco og Club Brügge i Frankrike. Der gikk Thierry Henrys menn på et smått sjokkerende 0-4-tap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer