<strong>UTE:</strong> En skuffende dag for Casper Ruud. Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB
UTE: En skuffende dag for Casper Ruud. Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB Vis mer

Casper Ruud:

Sjokktap

Casper Ruud (21) var en av favorittene til å vinne ATP-turneringen i Cagliari – nå er han ute av leken allerede etter andre runde.

Publisert
Sist oppdatert

Snarøya-gutten gikk på et svært overraskende tap mot tyske Yannick Hanfmann.

En spiller som er ranket som nummer 101 i verden, 76 plasser bak Ruud som er nummer 25. Det er første gang Ruud har tapt en ATP-kamp mot en lavere ranket spiller.

Ruud kom bakpå fra start under sola i Italia. Tyskeren dominerte det første settet, og vant 6–2.

I sett nummer to tok Hanfmann igjen umiddelbart initiativet med å bryte Ruuds serve i første game. Han kjørte på videre, og feide over Ruud med sifrene 6–1 i andre sett, og 2–0 i sett.

– Det var ingen god dag på banen for Casper. Samtidig vil jeg også si at motstanderen var veldig god denne gang og lyktes med alt ute på banen, sier Ruuds far og trener Christian Ruud til NTB.

Ruud har hatt et eventyrlig 2020 fram til dette. I februar vant han sin første ATP-turnering. I september presset han verdensener Novak Djokovic i semifinalen av Masters-turneringen i Roma.

KONSERVATIV SPILLER: Casper Ruud betegner seg selv som litt kjedelig, men kan av og til overraske på banen. Video: Filtvedt/Løkaas Vis mer

I French Open røk han ut for verdenstreer Dominic Thiem i tredje runde. Disse prestasjonene har gitt et byks opp til 25. plass på ATP-rankingen.

– Det er kanskje en liten utladning etter mange tøffe turneringer. Når dagen ikke stemmer blir det stygge sifre, oppsummerte kommentator Ola Bentzen.

Da Dagbladet møtte Ruud i forrige uke, fikk han spørsmål om han var forberedt på flere nedturer etter et ellevilt år.

– Ja, jeg må regne med at det kommer motgang når som helst. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, prøver bare å forberede meg. Men om jeg faller litt på rankingen, er det ingen krise. Jeg kommer ikke gjennom de neste 15 åra uten motgang, men det handler om er hvordan jeg håndterer det og hvor lang tid det tar før jeg snur motgang. Jeg har vært flink til å snu det tidligere. Inntil videre har det godt oppover, så får vi håpe det fortsetter den veien, svarte Ruud da.

Ruuds neste turnering går på hardcourt og spilles i Wien fra 26. oktober. Senere avslutter han sesongen med Masters 1000-turneringen i Paris.

– Nå reiser vi hjem for å trene og forberede oss innendørs til de to siste turneringene denne sesongen, sier trenerpappaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer