Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokktapene er et kvalitetstegn for Premier League

Det mener Darren Fletcher.

DUMMET SEG UT: Arsenal ledet 2-0 med under et kvarter igjen å spille, men tapte til slutt 2-3 mot Wigan etter Charles N'Zogbias vinnermål på overtid. Foto: AP Photo/Tim Hales
DUMMET SEG UT: Arsenal ledet 2-0 med under et kvarter igjen å spille, men tapte til slutt 2-3 mot Wigan etter Charles N'Zogbias vinnermål på overtid. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Laget som vinner Premier League i år kommer til å ende med den laveste poengsummen på mange sesonger.

Tettrioen Chelsea, Manchester United og Arsenal har til sammen tapt hele 21 ligakamper, flere av dem mot motstandere som på papiret skal være langt svakere.

At England i tillegg står uten representanter i semifinalene i Champions League for første gang siden 2003 har fått alarmbjellene til å ringe hos enkelte - og i tabloidavisene har nivået på ligaen blitt hyppig diskutert etter den kollektive mesterligaexiten.

Darren Fletcher mener derimot det ikke er grunn til bekymring - snarere tvert imot.

- Det har vært noen merkelige resultater gjennom hele sesongen. Ingen har greid å sette inn noe støt, og det er et kvalitetstegn for ligaen. Lagene blir bare sterkere og sterkere, sier Fletcher ifølge nyhetsbyrået PA.

Snubler ofte
Manchester United selv gått på noen skikkelige blemmer i serien, med 0-1 mot Burnley og 0-3 mot Fulham som de grelleste eksemplene. Chelsea og Arsenal har på sin side begge tapt mot Wigan borte - for å nevne noen av de mest oppsiktsvekkende resultatene.

Fletcher tilhører nok uansett en minoritet når han hevder topplagenes snubling er et tegn på økt kvalitet i Premier League. Canal +-ekspert Lars Tjærnås svarte slik da Dagbladet spurte ham om de beste lagene er blitt dårligere:

- De nest beste er nok blitt bedre, spesielt Tottenham og Manchester City og kanskje til og med Aston Villa. Jeg er usikker på om topplagene er blitt bedre, står på stedet hvil eller er litt dårligere enn i fjor. Jeg sitter litt med følelsen av at United var enda bedre i 2009, men det er rart om de ikke skulle vært det etter å ha mistet Ronaldo og Tevez. Jeg sitter også med følelsen av at Chelsea og Arsenal var minst like gode forrige sesong, sa Tjærnås.

Dårligere kvalitet eller ei - spenningen lever uansett i beste velgående i Premier League. Når tre runder gjenstår ligger er det bare ett poeng som skiller Chelsea og Manchester United på toppen av tabellen.

- Chelsea har presset
Manchester United var langt på vei avskrevet for mindre enn en uke siden, men meldte seg på igjen takket være borteseieren mot byrival Manchester City og Chelseas 1-2-tap mot Tottenham.

Fletcher hevder det er Chelsea som har alt å tape.

- Det er de som leder, og alt presset er på dem. De var i en posisjon der de kanskje følte de var i ferd med å dra fra og lå i en sterk posisjon, men det gjør de ikke nå. Vi trodde aldri slaget var tapt, men det var en skuffende periode etter kampen mot Blackburn. Vi kjempet i oppoverbakke, men igjen ser vi at ting kan forandre seg i løpet av én helg, sier Fletcher.

SKRYTER AV NIVÅET: Darren Fletcher mener kvaliteten på lagene i Premier League er blitt bedre. Men kanskje ikke topplagene...? Foto: AP Photo/Simon Dawson
SKRYTER AV NIVÅET: Darren Fletcher mener kvaliteten på lagene i Premier League er blitt bedre. Men kanskje ikke topplagene...? Foto: AP Photo/Simon Dawson Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!